Maestrul Ilie Năstase oferă lecții de tenis jurnaliștilor

(de Romeo Chiriac)

Totul a început ca o joacă, acum opt ani, când am organizat prima ediție a Press Dr. Oetker. Ne-am propus să aducem jurnaliștii să practice sportul alb la Tenis Club din Curtea de Argeș. Arenă care găzduieşte numeroase competiții internaționale, unde a venit să joace până și nr. 1 WTA Iga Wiasek.

Ca invitați speciali i-am avut la prima ediție pe maestrul Ilie Năstase și pe actorul Victor Yila.

A urmat cel care l-a anihilat pe Maradona la Campionatul Modial, Iosif Rotariu. Cu această ocazie, Roti a iniţiat-o pe Kassandra în tainele tenisului.

Apoi a venit regretatul Ilie Bărbulescu, cel care a vrut să fie primul român care atinge Cupa Campionilor Europeni.

După fotbalişti, au urmat sportivii deținători de medalii olimpice şi mondiale. Mai întâi a venit „regina” scrimei, Ana Maria Popescu. Care a jucat cu solistul de la Son of Lars (ex Peter Pop).

I-a venit apoi rândul medaliatei olimpice şi mondiale la judo, Alina Dumitru. Meciul demonstrativ l-a jucat cu Elena Chiriac, actuala Faimoasă de la Survivor de la Pro TV.

Ana Maria şi Alina au practicat tenisul înainte să performeze în disciplinele sportive care le-au consacrat.

A urmat campionul mondial la gimnastică Marian Drăgulescu.

La ediția de anul trecut a participat Răzvan Raț, care a venit împreună cu soția ucrainiancă și fetița.

La fiecare ediție au participat aproximativ 40 de jurnaliști, dintre aceştia nejucând constant nici măcar un sfert. Însă, absolut toți au concurat aici cu mare bucurie. Și, surprinzător, au făcut-o apoi și după Press Cup Dr. Oetker.

Cum se explică acest lucru? În primul rând, prin faptul că sportul alb este îmbinat în cadrul unui program inteligent cu activități recreative. Gen plimbare cu vaporașul pe lacul Vidraru sau activități la păstrăvăria Brătioara.

Apoi, mai e ceva interesant, pe care părintele coachingului modern Tim Gallwey o explică în lucrarea “Jocul interior și tenisul”. O metodă pe care el o folosește în mediul corporatist pentru dezvoltarea aptitudinilor interioare, în timp ce înveți să joci tenis. Prin care înțelegi cum să‑ți dezvolți atenția, să controlezi emoțiile și cum să ai încredere în tine. E vorba de bucuria jocului.

Stiri recente

Lista posibilelor adversare ale României în Liga C a Ligii Națiunilor

România a învins categoric Bosnia, scor 4-1, dar a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor, unde va evolua...