Lucrarile la noul Stadion National incep cel tarziu in mai

Lucrările la noul Stadionul Naţional vor începe cel mai tarziu la inceputul lunii mai, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea stadionului naţional “Lia Manoliu” este consorţiul format din firmele Max Bogl şi Astaldi, a anunţat Videanu, la mijlocul săptămânii trecute.

Edilul Capitalei declara, luna trecută, că în lunile septembrie-octombrie va fi încheiată şi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia stadionului de atletism. “Municipalitatea este pe punctul de a primi terenul unde se va construi stadionul de atletism de la Ministerul Apărării unde în prezent se află turnul de paraşutism”, a mai spus Videanu. Stadionul de atletism va avea până la 12.000 de locuri.

Fondurile pentru acest proiect provin de la bugetul Municipalităţii şi de la bugetul de stat. Consilierii municipali au aprobat pe 12 octombrie studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea stadionului naţional “Lia Manoliu”. Studiul de fezabilitate prevede demolarea stadionului existent în prezent şi construirea unui nou stadion destinat exclusiv jocurilor de fotbal şi rugby. Stadionul va avea două tribune şi două peluze şi o capacitate totală de 54.800 de locuri.

Stadionul Naţional Lia Manoliu a fost transferat de la Autoritatea Naţională pentru Sport în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea Administraţiei Lacurilor, Parcurilor şi Agrementului Bucureşti la sfărşitul lunii august. Tot la acea dată a fost preluat şi proiectul de reabilitare şi modernizare a stadionului, care a fost întocmit de Universitatea Tehnică de Arhitectură Ion Mincu.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...