Lord de Marsilia

0
80

Djibril Cisse are doar 25 de ani şi a trecut prin toate etapele dezvoltării ca sportiv. El a revenit în prim-planul fotbalului european după a doua dublă fractură suferită în ultimii trei ani

Atacantul francez a fost considerat speranţa fotbalului din Hexagon pe vremea cînd juca la Auxerre. în şase ani, a înscris 80 de goluri, ajungînd la echipa naţională. Rafa Benitez, antrenorul lui Liverpool, s-a îndrăgostit pe loc de excentricul atacant şi l-a adus pe “Anfield Road”. “Djibril nu trebuie să se adapteze stilului de joc al cormoranilor, ci echipa trebuie să se adapteze lui Cisse”, spunea antrenorul spaniol în momentul în care clubul englez a achitat 21 de milioane de euro, o sumă record pentru Liverpool. Startul nici nu putea fi mai bun. Cisse marca gol după gol iar Liverpool se calificase în primăvara europeană datorită lui şi a lui Gerrard. într-un meci din campionat, după un duel cu un adversar direct, Cisse a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu. După cîteva luni de pauză a revenit în finala Ligii Campionilor de la Istanbul.

Coşmarul fracturilor

Rafa Benitez i-a acordat încrederea cuvenită. O dată cu meciurile bune a venit convocarea la naţionala Franţei, iar jucători precum Trezeguet, Saha sau Wiltord se uitau la televizor. Cisse forma un atac de excepţie cu Henry, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui. în ultimul amical dinaintea turneului final, cel împotriva Chinei, cerul i-a căzut în cap fotbalistului care are tatuate aripi de înger pe tot spatele. Piciorul drept a cedat şi el. Aceeaşi accidentare: dublă fractură. Cisse nu s-a dat bătut şi a început în forţă perioada de recuperare. însă relaţia cu Rafa Benitez se deteriora. Djibril a fost împrumutat la Olympique Marseille, pentru restul sezonului. “Anglia va rămîne pentru totdeauna în memoria mea, mai ales fanii, colegii şi oraşul Liverpool. în schimb, sînt foarte supărat pe antrenor. Am marcat 19 goluri în sezonul trecut şi tot am fost vîndut”, a declarat Cisse pentru “LEquipe” în momentul plecării de la “cormorani”.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 5 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here