Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Liverpool a fost cumparat de doi oameni de afaceri americani

Ceea ce era anunţat ca foarte probabil săptămâna trecută s-a oficializat astăzi. Clubul englez FC Liverpool a fost cumpărat de americanii George Gillett şi Tom Hicks.

Cei doi oameni de afaceri americani, propietarii mai multor cluburi de baschet, hochei pe gheaţă sau baseball din Statele Unite, au înaintat o ofertă de 450 milioane dolari, ofertă acceptată în cele din urmă de preşedintele David Moores.

Liverpool continuă astfel seria echipelor din Premier League patronate de investitori străini după ce Chelsea, Manchester United, Fulham sau West Ham United au fost şi ele preluaţi de oameni de afaceri din Rusia, Statele Unite, Islanda sau Arabia.

David Moores a afirmat că tranzacţia este un pas important înainte făcut de Liverpool iar el a acceptat propunerea lui Gillett şi Hicks de a rămâne alături de echipă în funcţie de preşedinte de onoare, titlu acordat de investitorii americani pe viaţă lui Moores.

Rick Parry, directorul executiv al lui Liverpool, a spus că această mutare este începutul unei noi ere pentru club iar Gillett şi Hicks vin la Liverpool cu o experienţă uriaşă, pasiune pentru sport, dorinţa de a investi în clubul englez pentru o lungă perioadă de timp şi posibilitatea de a aduce un capital masiv echipei.

Cei doi americani sunt hotărâţi să pună la dispoziţia conducerii cât mai rapid o sumă importantă de bani pentru construcţia unui nou stadion în Stanley Park dar şi pentru aducerea de noi jucători la echipă.

O dată cu oficializarea tranzacţiei, Gillett şi Hicks au confirmat că un rol important în decizia lor de a investi la Liverpool îl constituie istoria impresionantă a clubului şi sunt foarte bucuroşi că David Moores şi Rick Parry au hotărât să rămână alături de echipă.

FC Liverpool este unul din cele mai galonate cluburi din Anglia cu 18 titluri de campioană, şapte Cupe ale Angliei, şapte Cupe ale Ligii Angliei, 15 Supercupe ale Angliei, cinci Cupe ale Campionilor Europeni, trei Cupe UEFA şi trei Supercupe ale Europei în palmares.

în acest moment echipa este condusă de spaniolul Rafael Benitez care se bazează pe jucători precum Steven Gerrard, Peter Crouch, Robbie Fowler, Jermaine Pennant, Jamie Carragher, Jerzy Dudek, Steve Finnan, Sami Hyypia, John Arne Riise, Harry Kewell, Luis Garcia, Mark Gonzalez, Fabio Aurelio, Xabi Alonso, Craig Bellamy, Dirk Kuyt, Momo Sissoko, Jose Manuel Reina, Gabriel Pelleta şi Boudewijn Zenden.

Citeste mai multe!