Liniste, incepe “El Clasico”!

“Camp Nou” se îmbracă în haine de sărbătoare, sîmbătă, pentru meciul meciurilor din fotbalul spaniol, regalul Barcelona – Real Madrid

În dicţionarul fotbalului, “El Clasico” e descris ca spectacol total, şi ce exemplu mai bun decît show-ul dat de Ronaldinho în acea seară magică din noiembrie 2005, cînd Barcelona îngenunchea Realul la ea acasă, 3-0. Reper deloc întîmplător, acela fiind ultimul succes al “extratereştrilor” în faţa rivalei istorice din capitală.

Au urmat două egaluri şi trei înfrîngeri în trei ani. De trei ani Barcelona n-a mai învins-o pe Real!

În acest interval, atît echipa “blaugrana”, cît şi trupa madrilenilor au fost atinse de vîntul schimbării.

Din vestiarul catalanilor a dispărut Dinho, iar vedeta incontestabilă e Messi. Dincolo, pe “Bernabeu”, au apărut nume ca Sneijder sau Van der Vaart, iar Van Nistelrooy, o figură marcantă a derby-urilor recente, ratează “El Clasico” plus tot restul sezonului din cauza unei accidentări. Şi cum Huntelaar vine abia în ianuarie, oaspeţii au un vid ofensiv îngrijorător. E însă doar vîrful aisbergului. Greu să faci comparaţie între echipa ce ridiculiza Barcelona în mai, 4-1, şi cea de azi. Autoarea unui tur slab, Real intră în “El Clasico” pe uşa din dos.

Barcelona, favorită

După umilinţa celor două titluri consecutive ale Realului, Barca a fost reinventată de Guardiola şi jocul ei fluent şi încîntător nu are egal în “La Liga”. Dovadă acel 3-0 incredibil repurtat recent pe “Pizjuan”.

Ea este marea favorită în acest “El Clasico”, o victorie cu Real dîndu-i nu doar un fantastic ascendent moral, ci şi trei puncte de aur în economia luptei pentru titlu.

Misiunea ei ar putea fi uşurată de faptul că Real aproape nu contează în deplasare, ultimele ieşiri din Primera soldîndu-se cu două eşecuri jenante, 0-1 la Valladolid şi 1-3 la Getafe.

Se pare că derby-ul va fi arbitrat de Luis Medina Cantalejo. El a condus Barca în 19 partide (7 v – 6 e – 6 î), mai mult noroc purtîndu-i Madridului (11 victorii cu el la centru din 18 jocuri).

Barcelona va da ce are ea mai bun, Real, deşi cu infirmeria plină, va încerca acelaşi lucru, aşa că sînt condiţii pentru multe goluri şi o nouă seară memorabilă. Puţine şanse însă la o surpriză, chiar şi un punct al Realului fiind cumva împotriva cursului campionatului.

Sezonul trecut: 0-1 şi 1-4

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...