Ligue 1/ Suturile Lyonului

0
93

În plin campionat, marcato-ul din Hexagon a mers braţ la braţ cu meciurile din etape. În frunte, Lyon a făcut cîteva achiziţii spectaculoase, de la Juventus, Barcelona şi Cruz Azul, în timp ce Bordeaux n-a transferat pe nimeni

Cursa pentru titlu e spectaculoasă. Obişnuită a succesului, O.L. nu a stat cu braţele în sîn şi a dat buzna pe piaţa transferurilor. Lyonezii nu au căutat “plombe”, ci jucători de valoare. De la Juventus Torino a sosit Jean Alain Boumsong. Plecat de la Le Havre la Auxerre, călit la Glasgow şi Newcastle, fotbalistul şi-a probat valoarea şi în “Cizmă”, la “Bătrîna Doamnă”. De altfel, fundaşul camerunez a fost naturalizat şi convocat la naţionala “Cocoşului galic”. O altă lovitură o constituie şi aducerea spaniolului Marc Crosas. Ieşit din fabrica de talente a Barcelonei, tînărul mijlocaş în vîrstă de 20 de ani caută gloria sub culorile campioanei Franţei. Dar Olympique nu s-a mulţumit cu atît, găsind soluţia şi în atac. Acolo îşi va face loc internaţionalul argentinian Cesar Fabian Delgado Godoy, care a marcat 68 de goluri pentru formaţiile Rosario Central şi Cruz Azul. În acest timp, Lyon a luptat să nu-şi piardă nestemata. Deşi semnase la începutul sezonului o prelungire a contractului pînă în 2012, Karim Benzema este convins de oficiali să semneze din nou pentru încă un an. În plus, O.L. nu riscă, ci doar rodează. Nimeni nu pleacă definitiv. Sandy Paillot a fost împrumutat la Grenoble, iar Loic Remy va petrece o perioadă scurtă la Lens.

Renunţă Bordeaux?

În disputa cu rivala sa, Bordeaux pierde teren. Sau, pur şi simplu, simte că lupta este inegală. Deşi fanii se aşteptau la o campanie de întăriri spectaculoasă, lucrurile nu stau deloc aşa. În mercato, la “Girondins” nu a sosit absolut nimeni. În schimb, pentru că nu a dat randamentul scontat, atacantul columbian Edixon Perea a fost cedat lui Gremio Porto Alegre.

FOTO: Internaţionalul francez Jean Alain Boumsong se roagă ca Lyon să cîştige al şaptelea titlu consecutiv

           

Continuarea in numarul 97
(12-18 februarie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here