LIGUE 1/ Sarabanda antrenorilor

Olympique Marseille, PSG, Valenciennes, Boulogne sur Mer, Rennes, AS Monaco, Nice şi Montpellier au debutat în actualul sezon cu nume noi pe băncile tehnice. Se poate spune că de acest vals al antrenorilor au încercat să profite Laurent Guyot (Boulogne sur Mer), Jean Guy Wallemme (Lens), Paulo Duarte (Le Mans), Didier Olle Nicole (Nice) şi Philippe Montanier (Valenciennes), cinci tehnicieni care, în weekend-ul trecut au făcut primii paşi în Ligue 1.

Laurent Guyot (39 ani) este cel mai tânăr şi mai neexperimentat. Înainte de a ajunge la Boulogne, fostul fundaş a fost timp de patru ani director la centrul de formare al lui Nantes. De partea cealaltă, Didier Olle Nicole a trecut deja pe la Raon LEtape, Valenciennes, Nîmes, Chateauroux şi Clermont, înainte de a ateriza la Nice. Pe când, Philippe Montanier a fost mai întâi antrenor cu portarii la Toulouse şi Bastia, apoi secund la naţionala Coastei de Fildeş, după care a preluat frîiele lui Boulogne sur Mer, formaţie cu care a promovat de trei ori în cinci ani.

Altfel, Jean Guy Wallemme este un fals-debutant, pentru că a fost antrenor-jucător, împreună cu Rudi Garcia la Saint Etienne, după care s-a „înscăunat” la RC Paris, Rouen, Renaix, Roye şi Lens. În fine, portughezul Paulo Duarte a cunoscut şi el elita, dar în ţara sa natală, la Uniao Leiria.