LIGUE 1/ Renasterea lui Edel Apoula Bete

După ce a plecat din Grant, portarul armeano-camerunez Edel Edime Apoula Bete a poposit în capitala Franţei. A strîns din dinţi la PSG şi a prins momentul de a trece chiar în locul idolului său, Landreau

A părăsit Rapidul din Bucureşti pe uşa din dos, în urma unor evoluţii de multe ori catastrofale. Dar, Edel Apoula Bete n-a dispărut în decor. A ajuns la Paris şi şi-a aşteptat răbdător rândul. Pe 12 noiembrie 2008, în tribunele de pe “Parc des Princes” se strânseseră 15.856 de spectatori. Nu era o afluenţă record, însă o seară specială pentru rezerva de portar de la PSG. Dublură a lui Mickael Landreau încă din iulie, portarul camerunez posesor de paşaport armenesc sărbătorea prima titularizare în poarta lui PSG cu ocazia optimilor Cupei Ligii în faţa lui Nancy. O întâlnire însă mai degrabă liniştită, atât pentru defensiva parisiană, cât şi pentru portarul deloc pus la treabă şi fericit de botezul focului, punctat cu o calificare.

În aşteptarea şansei

Ceva mai târziu, Edel Edime Apoula Bete avea să cunoască din nou bucuria terenului. Camerunezul apăra buturile parisiene în faţa lui Montlucon în Cupa Franţei, Landreau suferind o tendinită la umărul drept. Un frumos cadou de Crăciun făcut jucătorului născut în Yaounde, dar care nu face din aceasta un motiv de ridicat în slăvi. “Este în continuare complicat, pentru că nu îmi cunosc adversarii. Condiţiile climaterice sunt dificile, iar meciurile devin capcană. Eu mă antrenez la parametri maximi şi aştept ca antrenorul să îmi dea o şansă. Recunosc că profit de absenţa lui Landreau şi mă simt ca un puşti care munceşte aşteptând ca norocul să îi apară în faţă. Nu vreau să schimb nimic din obiceiurile mele. Staff-ul ştie de ce sunt capabil”, susţine Edel.

Respect pentru idol

În urmă cu un sezon, trebuia coborât în CFA-ul parisian pentru a urmări evoluţiile de pe teren ale lui Apoula. Dar era greu de tras concluzii. “Nu era nimic concludent, pentru că mă antrenam cu grupul, fără să particip însă la meciurile din weekend. Dar, aveam în faţa mea doi fraţi”, îşi aminteşte portarul parisian. Alonzo avea să ajungă la Nantes în vară, astfel Edel devenea dublura lui Landreau. Şi nu are motive de regrete. “Mă ajută cu adevărat. Sunt momente când în capul meu este efectiv un amalgam şi Mika găseşte mereu cuvintele potrivite pentru a-mi remonta moralul. Sunt obligat să spun că, uşor-uşor, Landreau a devenit idolul meu. Am învăţat multe în preajma sa”, a încheiat Apoula.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...