Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

LIGUE 1/ Opt echipe lupta pentru mentinerea in prima divizie

Opt echipe luptă pentru menţinerea în Ligue 1. Fiecare are atuurile, dar şi dezavantajele sale

VALENCIENNES

Atuuri: Echipa are curaj, mentalitate şi spirit de sacrificiu. Toate acestea i-au ajutat pe elevii lui Kombuare să rămână neînvinşi timp de 13 partide.

Dezavantaje: VA este o formaţie de forţă în meciurile de pe teren propriu. Va primi însă vizita lui Lyon, Bordeaux şi PSG, echipe greu de răpus.

SOCHAUX

Atuuri: Jucătorii au reuşit să salveze echipa în sezonul trecut şi, mental, sunt pregătiţi pentru această misiune. Forţa lor din atac este dată de cuplul Sverkos- Erding.

Dezavantaje: La o echipă care se bate de la începutul sezonului pentru salvare, poate interveni uzura. Reuşeşte Sochaux să ducă lupta până la capăt?

LE MANS

Atuuri: Pele, Coutadeur, Gervinho, sunt jucători care nu acceptă retrogradarea şi, totodată, individualităţi care pot face diferenţa. Revenit la club, preşedintele Henri Legarda nu vrea să lase nava să se scufunde.

Dezavantaje: Vestiarul este împărţit şi există senzaţia că nu toată lumea trage în acelaşi sens. În plus, programul este unul care arde.

SAINT ETIENNE

Atuuri: Deşi situaţia pare una disperată, verzii au toate motivele să spere. Etalează un joc plăcut şi vor putea conta din nou pe serviciile lui Matuidi, Dabo şi Landrin.

Dezavantaje: Un calendar complicat, cu OM, Rennes şi Lille. În cazul unor eşecuri, speranţele vor fi reduse către zero. În plus, suporterii ţin echipa sub o presiune negativă.

NANCY

Atuuri: Susţinerea necondiţionată a lui Jaques Rousselot şi Pablo Correa poate reda elanul unei echipe cu un potenţial indiscutabil, dar care nu a mai câştigat de la finalul lui ianuarie.

Dezavantaje: Un antrenor care a vrut să plece şi jucători iritaţi de declaraţiile preşedintelui, nu reprezintă cadrul ideal pentru a te concentra strict la salvare.

NANTES

Atuuri: Antrenorul este competent şi mai mulţi jucători precum Alonzo, Da Rocha, N Daw şi Bagayoko pot ajuta la supravieţuire. Destinul lui Nantes depinde de oameni puternici.

Dezavantaje: Preşedintele clubului a declarat că nu mai crede în salvare. Defensiva slabă a dus la un început de retur catastrofal, cu doar patru puncte în şapte etape.

CAEN

Atuuri: Echipa are mai mereu norocul de a reuşi să întoarcă soarta partidelor. Iar normanzii au declarat oficial că se vor salva.

Dezavantaje: 14 meciuri fără nici o victorie, lasă urme. Iar antrenorul acuză o parte a vestiarului.

LE HAVRE

Atuuri: Un melanj de jucători novice, dar promiţători şi nerăbdători, vor încerca să răstoarne o situaţie mai mult decât compromisă.

Dezavantaje: HAC nu este definitiv condamnată, dar salvarea pare, în momentul de faţă, o misiune imposibilă.

Citeste mai multe!