LIGUE 1/ Marsilia nu crede in lacrimi

0
118

După ce a părăsit Cupa UEFA, Olympique Marseille îşi pregăteşte deja strategia pentru sezonul viitor. O.M. a declanşat o campanie de transferuri pregătitoare pentru Liga Campionilor

Eliminarea din Cupa UEFA a adus lacrimi, dar nu s-a transformat într-o dramă la Marsilia, semn că profesionalismul s-a instalat sănătos la O.M. Mai mult, profitînd de ascensiunea din campionat, conducătorii clubului pregătesc deja strategia pentru sezonul 2008/2009. Un sezon cu iz de participare în Liga Campionilor. Astfel, campania de transferuri a fost deja declanşată. “Avem nevoie de noi jucători capabili să suporte presiunea marilor întîlniri şi care să aibă suficient talent pentru a mulţumi suporterii”, spun oficialii lui Olympique.

Prelungiri de contracte şi noi achiziţii

Numele cel mai des pronunţat este cel al lui Yoann Gourcuff. “Este un jucător foarte interesant. Însă, un astfel de fotbalist nu ne poate trezi interesul doar nouă, ci şi altor cluburi care îşi doresc performanţa”, a declarat Jose Anigo, director sportiv la O.M. Acesta a ţinut să elucideze şi misterul care înconjoară viitorul lui Nasri, Cisse şi Valbuena: “Trebuie să vedem ce are de gînd Nasri, însă sper să ajungem la un numitor comun. Cu Djibril Cisse nu avem nici un fel de probleme. Are un contract cu noi şi va rămîne aici. E simplu. În schimb, Mathieu Valbuena a ajuns în poziţia de a se gîndi la un loc în vestiarul naţionalei Franţei. Cred că n-are sens să mai discutăm despre ce păreri avem vizavi de valoarea sa”. Altfel, Anigo a lăsat să se înţeleagă că Olympique este cu adevărat interesată şi de serviciile jucătorilor lui Toulouse Johan Elmander şi Achille Emana. “Ne plac aceşti doi jucători, dar aşteptăm să vedem care sînt opţiunile antrenorului Eric Gerets”, a mai spus Jose Anigo.