Ligue 1: Lyon a castigat cel de-al saselea titlu de campioana

0
147

Deşi încă nu şi-a jucat meciul din etapa a 33-a din Franţa, Lyon a devenit pentru a şasea oară consecutiv campioană după înfrângerea lui Toulouse, 2-3 de la Rennes.

Formaţia care a dominat copios fotbalul francez în ultimii ani, Olympique Lyon, a cucerit un nou titlu în Hexagon după ce ultima rivală, Toulouse, a cedat la Rennes şi nu o mai poate ajunge pe Lyon din urmă.

Într-un meci extrem de important în lupta pentru retrogradare din Franţa, Paris Saint Germain s-a distrat cu Nantes formaţie de care a trecut cu un scor categoric, 4-0.

Cu o formaţie ultra ofensivă în teren din care nu au lipsit Rothen, Luyindula, Pierre Alain Frau şi Pauleta, PSG s-a impus fără emoţii, oaspeţii nereuşind să şuteze pe spaţiul porţii adverse deşi Keşeru a fost titular la Nantes şi a evoluat slab în prima repriză, fiind înlocuit la pauză.

Valenciennes, cu Florin Bratu doar rezervă şi introdus în teren abia în minutul 72, a pierdut şi ea un meci important la Nancy, 0-1, gol Gavanon din penalty, şi Valenciennes are şi ea mari emoţii în lupta pentru retrogradare.

Racing Club Lens s-a impus cu 2-0 în meciul cu Le Mans şi speră să încheie sezonul pe locul doi în timp ce în alte meciuri Sedan şi Nice au încheiat la egalitate, 1-1, Monaco a învins pe Lille cu 3-1, Sochaux şi Lorient au încheiat la egalitate, 1-1, iar Marseille a învins pe Troyes cu 2-1.