LIGUE 1/ Duel de Champions League

Duminică seară, de la ora 22.00, ora României, echipele care s-au luptat în sezonul precedent pentru titlu în Ligue 1, se întîlnesc în meci direct pe „Stade Gerland”

Lyon-Bordeaux, o întîlnire care dă fiori suporterilor celor două formaţii, două nume de care nu ne putem aduce aminte cu plăcere, după ce nici Steaua, şi nici CFR Cluj, nu au scos măcar un punct cu cele două grupări din Hexagon. Timpul nu îl poate întoarce nimeni, poate Superman, dar aici nu vorbim de un film, chiar dacă o confruntare precum cea dintre Lyon şi Bordeaux ar putea concura oricînd la festivalul de la Cannes.

Anul trecut Lyon a trecut de Bordeaux cu 4-2, pe finalul campionatului, demonstrînd că este, într-adevăr, clubul care merită cu prisosinţă şi cel de-al şaptelea titlu consecutiv în Hexagon. Acum lucrurile nu stau foarte diferit, chiar dacă sîntem de abia în prima parte a campionatului. Lyon este lider, în timp ce Bordeaux face paşi greşiţi atunci cînd fanii se aşteaptă mai puţin, spre disperarea antrenorului lor, Laurent Blanc. O victorie duminică seară pe „Stade Gerland”, pentru oaspeţi, ar încinge lupta pentru titlu, iar suporterii acestora ar uita de toate nerealizările din acest an. Toate celelalte echipe vor fi de partea trupei lui Blanc, pentru că vor să ţină pasul cu Lyon. Marseille sau Toulouse abia aşteaptă un pas greşit al formaţiei pregătite de Claude Puel.

Va fi o constelaţie de vedete în acest meci. Benzema, Juninho, Toulalan sau Gourcuff, Cavenaghi, Wendel, sînt doar două triplete care vor încerca să aducă din nou bucuria fotbalistică pentru microbişti. La noi, cine vrea să vizioneze acest super meci, trebuie doar să deschidă televizorul, duminică seară, pe Sport 1, de la ora 22.00.