LIGUE 1/ Boumsong vrea si Cupa

Internaţionalul lyonez Jean Alain Boumsong a restabilit obiectivele echipei sale. Pe lîngă titlul de campioană, apărătorul îşi doreşte neapărat şi Cupa Franţei, trofeul părăsind definitiv vitrina lui Olympique în 1974

“Da, vreau tot! Inclusiv Cupa Franţei”, a declarat ferm Jean Alain Boumsong. Olympique se află în sferturile de finală, iar entuziasmul fundaşului francez este de înţeles. O.L. a cîştigat ultima dată trofeul în 1973. De atunci, locul destinat Cupei în vitrina clubului a rămas gol. “Acest club grandios se află aproape de al şaptelea titlu, care, într-adevăr, rămîne principalul obiectiv. Dar, undeva în urmă, ca obiectiv secundar, se află şi această Cupă a Franţei, care nu a mai putut fi cîştigată de cîteva decenii. Ar fi ceva senzaţional pentru Olympique să realizeze eventul, practic o performanţă dublă comparativ cu sezoanele anterioare”, spune Boumsong. Fotbalistul, care are deja trecută în cartea sa de vizită Cupa Franţei, consideră că acest trofeu este unul al emoţiilor importante. “Cupa reprezintă un trofeu important. Coechipierii mei ştiu că eu o am în palmares şi au mărturisit că şi-o doresc la rîndul lor. Pentru mine, ca şi pentru restul grupului, ar fi minunat să trăim această emoţie. Va conta enorm, în special pentru cei care sînt la această echipă de mai mulţi ani şi care au cucerit şase titluri de campioni”.

Sacrificii financiare

După venirea de la Juventus, Boumsong spune că a adus cu el entuziasmul pe care a încercat să îl scoată în evidenţă în partidele jucate pentru Lyon. “Mă simt tare bine aici. Cînd am plecat de la Juve, mi-am luat cu mine entuziasmul. Am făcut mari sacrificii financiare ca să ajung aici, însă nu-mi pare rău. Cred că m-am integrat perfect în angrenajul acestei echipe”, a încheiat apărătorul lui O.L.

Stiri recente

Comentatorul sportiv Octavian Vintilă a murit la 86 de ani

Comentatorul sportiv de la Radio România Actualităţi, Octavian Vintilă a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani. El...