LIGA I – ANAF/ Spania, Mecca fotbalistilor avizi de bani

Prin transferul la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a economisit 15 milioane de lire, pe care le-ar fi băgat în buzunarele fi scului englez. O taxă de 50% pe veniturile mari intră în vigoare în Marea Britanie în aprilie 2010.

Deja, Primera Division pare favorită să detroneze Premier League. şi asta nu doar prin prisma celei mai spectaculoase campanii de transferuri din istorie, făcute de real Madrid în această vară. real a cheltuit circa 200 de milioane de euro numai pe cristiano ronaldo, Kaka şi Karim Benzema – în timp ce transferurile din Premier League au fost mult inferioare. Doar posesoarea de “petrodolari” Manchester city şi-a permis să arunce 85 de milioane pe Tevez, adebayor şi roque Santa cruz, echipe ca united, chelsea sau Liverpool făcând achiziţii timide în această vară.

Explicaţia stă în sistemul de taxe iberic, cel care a convins multe staruri – precum ronaldo, Kaka, Benzema, Pennant şi mai nou Ibrahimovici, să aleagă Primera Division. Dacă în anglia ar fi fost taxaţi cu 50%, fotbaliştii intră în Spania sub incidenţa unei legi care impozitează rezidenţii temporari străini cu doar 24%, faţă de 43% cât plătesc nativii spanioli.

România, Estul sălbatic!

Sport Magazin vă dezvăluie cum sunt impozitate veniturile fotbaliştilor în diferite ţări. În noua variantă, România este lideră absolută!

Rusia (Premier Liga) 13%
Spania (Primera Division) 24%
Franţa (Ligue 1) 40%
Italia (Serie a) 43%
Germania (Bundesliga) 45%
Anglia (Premier League) 50%
România (Liga I) 68 %

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...