LIGA CAMPIONILOR: VfB Stuttgart – Unirea Urziceni/ Totul pentru istorie

Chiar dacă pe marginea terenuluide joc pare de multe ori ca scos din minţi, Dan Petrescu a demonstrat că nu este doar un excelent tehnician, ci şi un fin psiholog. De la începutul campaniei din grupe a îndemnat la calm şi a pus iniţial rezultatele pe seama întâmplării, îndemnând la modestie. Strategia sa a dat roade şi după victoria istorică de la Glasgow a pariat că nu va mai urma alt succes.

L-a obţinut cu Sevilla iar acum se află la un pas de primăvara europeană. Bazat pe o logică deloc utopică, „Bursucul” a schimbat strategia. Deşi nu are motive, anticipează şi sare deja la gâtul arbitrilor ţipând că va fi furat din motive pur financiare, chiar de către UEFA. Această nouă abordare a strategiei psihologice pare una cu două tăişuri: arbitrii pot înclina balanţa, într-o parte sau cealaltă, chiar dacă iniţial nu porneau cu acest gând.

Dincolo de strategii rămân şi calculele pur fotbalistice. Ambele formaţii s-au impus în cea de-a cincea zi din grupă, Unirea învingând Sevilla, iar Stuttgart obţinând victoria la Glasgow. De aici lucrurile devin extrem de simple. Unirea a acumulat 8 puncte, cu două mai puţin decât Sevilla, deja calificată, dar tot cu două, de data aceasta în plus, în faţa formaţiei lui Marica. Pentru a merge mai departe VfB este obligată să învingă, în timp ce ialomiţenilor le este suficientă şi o remiză. Mai mult, o victorie a Unirii şi o înfrângere a Sevillei l-ar califica pe Dan Petrescu de pe primul loc în grupă.

Întâlnirea dintre cele două se află încă pe retina microbiştilor români. Campioana s-a temut de acest meci disputat pe stadionul din Ghencea, loc în care s-au strâns surprinzător de mulţi spectatori. Germanii au deschis norocos scorul chiar în debut prin golul lui Serdar Tasci, în timp ce Unirea rămânea cu frustrarea impotenţei de a marca în competiţiile UEFA. Dar, statistica s-a „stricat” la începutul reprizei secunde când Dacian Varga a marcat un gol superb în poarta lui Stuttgart.

Jucătorul de urmărit: Ciprian Marica

Deşi nu traversează o formă de invidiat, este firesc ca Maricasă fie trimis pe teren încă din primul minut. Atacantul lui VfB cunoaşte foarte bine jocul practicat de echipele româneşti şi poate profita de acest atu. Dovadă stă şi meciul din play-off de la Timişoara când l-a păcălit pe Pantilimon.

Jucătorul de urmărit: Pablo Brandan

De forma acestui jucător poate depinde în mare măsură rezultatul de la Stuttgart. Brandan evoluează aproape perfect pe banda stângă a terenului, atât în apărare, cât şi în fazele ofensive. Centrările şi şuturile sale pot avea un rol determinant.

„Aceasta este mentalitatea noastră, a românilor. Întotdeauna căutăm scuze şi alibiuri pentru ca după meci să avem de ce ne lega”
Ciprian Marica (jucător VfB Stuttgart)

„Avem tot respectul pentru cei de la Stuttgart, dar suntem cel puţin la fel de buni ca ei. Vom încerca să câştigăm pentru că nu vrem să riscăm un eşec”
George Galamaz (jucător Unirea)

Urziceni în Europa, 2009/2010

Liga Campionilor, grupe:
FC Sevilla – Unirea Urziceni 2-0
Unirea Urziceni – VfB Stuttgart 1-1
Glasgow Rangers – Unirea Urziceni 1-4
Unirea Urziceni – Glasgow Rangers 1-1
Unirea Urziceni – FC Sevilla 1-0

VfB Stuttgart în Europa, 2009/2010

Champions League, play-off:
FC Timişoara – VfB Stuttgart 0-2
VfB Stuttgart – FC Timişoara 0-0
Champions League, grupe:
VfB Stuttgart – Glasgow Rangers 1-1
Unirea Urziceni – VfB Stuttgart 1-1
VfB Stuttgart – FC sevilla 1-3
FC Sevilla – VfB Stuttgart 1-1
Glasgow Rangers – VfB Stuttgart 0-2

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...