LIGA CAMPIONILOR: Unirea Urziceni – FC Sevilla/ De ce nu?

Ştiţi care este marele merit al lui Dan Petrescu? A ştiut permanent să îşi ţină elevii cu picioarele pe pământ. A privit obsesiv doar jumătatea goală a paharului. A refuzat să vorbească despre o calificare pe care mulţi o cântau. A păstrat realitatea de pe hartă a Urziceniului. A unui oraş care a ajuns în Europa datorită unei munci care a transformat totul într-o minune. Pentru că minunile există. Bursucul nu vrea să creadă în minuni, dar e fericit când ceilalţi le descoperă. În mod normal, ar trebui să spunem că doar printr-o minune Unirea ar putea să smulgă un punct Sevillei. Dar, iată, tare ne-am mai obişnuit să credem în minuni pe câmpia aridă a Bărăganului!

Pledoarie pentru logică

Diferenţa de valoare dintre cele două formaţii este una imensă. În astfel de întâlniri expresii de genul „trebuie să ne mobilizăm”, sau „şi fotbaliştii lor au tot două picioare” sunt simple vrăjeli. În 99 la sută dintre cazuri, când o echipă mare trebuie să învingă una mică, o face. Pentru că la mijloc sunt foarte multe milioane de euro, precum şi alţi factori.La primul meci din grupă, Sevilla trebuia să treacă de Urziceni şi a făcut-o. Acum însă lucrurile stau cu totul altfel. Spaniolii sunt deja calificaţi. Evident, nu vor veni în România în excursie, dar nici motivaţia nu mai e aceeaşi. În schimb, Unirea a demonstrat o incredibilă creştere de formă, după înfrângerea de pe arena „Sanchez Pizjuan”. O creştere de formă care a plasat-o spectaculos pe locul secund în grupă, devansând-o cu trei puncte pe Stuttgart şi cu trei pe Rangers. Poate că tocmai de aceea, Unirea ar trebui să compenseze diferenţa de valoare şi de experienţă, prin motivaţia unei calificări istorice după meciul cu un adversar aflat deja în primăvara europeană.

Motive de regrete

Victoria din Scoţia ne-a făcut să înnebunim. Nu şi pe Dan Petrescu. Acesta anticipa un meci infernal în retur, intuind imensa dorinţă de revanşă a unei echipe umilite în propriul fief. Urziceniul nu a câştigat, dar nici n-a pierdut. Pentru că Bursucul a ştiut la ce să se aştepte, demonstrând că este cel mai bun antrenor al momentului. Tocmai de aceea nu a pierdut. Sigur, rămân regretele unui gol care putea fi evitat şi ale unei victorii palpabile. Dar, cel mai important, reprezentanta României în Liga Campionilor a rămas în cărţi pentru a face pasul mai departe.

Întoarcerea în Balcani

Din punct de vedere organizatoric, Unirea trebuie să fie foarte atentă. Carenţele organizatorice de la meciul cu Rangers, când suporterii scoţieni au avut o altercaţie în Ghencea cu forţele de ordine, i-au adus grupării ialomiţene o amendă de 8.000 de euro. Aceasta va fi acoperită probabil şi din vânzarea de bilete pentru meciul cu Sevilla, preţurile acestora fiind cuprinse între 20 şi 150 lei. Altfel, tradiţia este în totalitate de partea spaniolilor. Pentru că, în cinci întâlniri oficiale cu formaţii româneşti (Steaua şi Unirea), Sevilla a obţinut tot atâtea victorii, două dintre ele chiar pe stadionul Ghencea.

Jucătorul de urmărit: George Galamaz

Fundaşul Unirii va fi probabil una dintre cheile partidei. Acesta va avea mult de furcă în faţa teribililor Luis Fabiano şi Jesus Navas. Un rezultat bun al ialomiţenilor va depinde şi de forma arătată de Galamaz şi de modul în care acesta va izbuti să anihileze atacurile spaniole.

Jucătorul de urmărit: Luis Fabiano

Atacantul brazilian este probabil cel mai valoros jucător din lotul Seviliei. O putem spune nu numai prin prisma celor două goluri marcate în actuala ediţie. Pentru că nu pot fi trecute cu vederea cele patru pase decisive oferite coechipierilor săi, demonstrând un altruism rara avis printre fotbaliştii brazilieni.

Urziceni în Europa, 2009/2010

Liga Campionilor, grupe:
FC Sevilla – Unirea Urziceni 2-0
Unirea Urziceni – VfB Stuttgart 1-1
Glasgow Rangers – Unirea Urziceni 1-4
Unirea Urziceni – Glasgow Rangers 1-1

FC Sevilla în Europa, 2009/2010

Liga Campionilor, grupe:
FC Sevilla – Unirea Urziceni 2-0
Glasgow Rangers – FC Sevilla 1-4
VfB Stuttgart – FC Sevilla 1-3
FC Sevilla – VfB Stuttgart 1-1

Stiri recente

Selecţionerul Poloniei recunoaște supremația Franței! Cele două joacă în optimi la Cupa Mondială 2022

Selecţionerul naţionalei Poloniei, Czeslaw Michniewicz, a declarat că echipa sa are a doua șansă în meciul din optimile Cupei...