LIGA CAMPIONILOR/ Calatorie printre stele

0
123

CFR Cluj şi Steaua ne fac să existăm cu adevărat între stelele fotbalului european. Chelsea şi Fiorentina nu au avut forţa de a răpune dîrzenia românilor. Mai mult, echipele noastre au fost foarte aproape de victorie

Două seri la rînd n-am avut parte de goluri. Teoretic, două seri sărace. Dar, doar teoretic. Am ţinut pumnii Stelei şi CFR‑ului clujean, iar echipele noastre s-au încăpăţînat să nu piardă. Mai mult, fără a forţa modestia, Steaua şi CFR nu au lăsat nici măcar o secundă senzaţia că ar putea pierde în faţa unor adversari de renume mondial.

Semedo a avut victoria în mînă

La Firenze, Fiorentina a pedalat în gol. Mutu a dorit să-i tragă o palmă, măcar morală, lui Gigi Becali, însă s-a împiedicat permanent de obrăznicia lui Lovin. Însă jocul echipei lui Lăcătuş nu a fost unul al fundaşilor. Pentru că Steaua putea şi merita să înscrie. N-a fost însă seara lui Semedo, aflat în trei situaţii clare de a înscrie.

Şansa lui Trică

Fix 24 de ore mai tîrziu, CFR Cluj uimea din nou Europa şi scotea lumea pe străzile Clujului. Victoria de la Roma nu a fost doar o surpriză, aşa cum considera toată suflarea fotbalului. În Dealul Feleacului poposeau miliardarii lui Chelsea. Deşi la CFR investiţiile din ultimii ani au fost enorme, preţul lui Drogba depăşeşte cam tot lotul Clujului. Cu toate acestea, Chelsea nu a beneficiat nici măcar de o jumătate de ocazie de a înscrie. Spre deosebire de Trică, românul care a fost la numai un pas de a rescrie istoria fotbalului european.

“Dacă nu învingem pe Lyon acasă, atunci şansele noastre de calificare vor fi egale cu zero. Am încredere în băieţi. Ori batem, ori murim!” – Gigi Becali (finanţator Steaua)

“Puteam face mai mult, pentru că Fiorentina nu a jucat cine ştie ce. Era o echipă de bătut, dar nu am făcut-o.” –  Florin Lovin (fundaş Steaua)

“La începutul competiţiei, obiectivul era locul trei, dar acesta e în schimbare, este acum locul doi sau chiar unu.” – Iuliu Mureşan (preşedinte CFR Cluj)

“Nici noi n-am fi crezut că putem fi egali cu Chelsea. Punctul cîştigat ne dă speranţa să mergem mai departe în Liga Campionilor sau în Cupa UEFA.”
– Tony da Silva (fundaş CFR Cluj)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here