Liga Campionilor – Ancelotti l-a facut sah-mat pe Hitzfeld

Cu o tactică italienească şi un Clarence Seedorf în zi de graţie, AC Milan a învins cu 2-0 în deplasare pe Bayern Munchen şi echipa de veterani a lui Carlo Ancelotti s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor.

Pornită ca favorită în acest meci datorită rezultatului pozitiv din tur, 2-2 în Italia, Bayern Munchen a deziluzionat iar de evoluţia slabă a nemţilor a profitat din plin Milan care a lovit atunci când a trebuit pentru o noua calificare între cele mai bune echipe din Europa.

Fără un conducător de joc clar şi fără câţiva titulari precum Sagnol, Demichelis sau Schweinsteiger, Bayern a atacat fără orizont iar la această situaţie şi-a adus aportul şi antrenorul Ottmar Hitzfeld, care nu a mutat inspirat.

În schimb, Ancelotti a aşteptat momentul de graţie, a început cu un singur atacant, vulpoiul Inzaghi, sprijinit de magicianul Kaka şi de o linie mediană extrem de mobilă, lucru confirmat de cele două goluri reuşite după momente de graţie marca Seedorf.

Mai întâi Seedorf a deschis scorul cu un şut plasat, la colţ, după o acţiune personală de excepţie, iar apoi Inzaghi a făcut 2-0 după o lansare la limita offsaid-ului pornită din gheata lui Seedorf şi un şut din prima al lui Super Pippo, sus, fără speranţe pentru Kahn.

Bayern Munchen – AC Milan 0-2 (0-2).

Au marcat: Seedorf (27), F. Inzaghi (31). Cartonaşe galbene: Van Bommel (47), Salihamidzic (63). Cartonaşe roşii:

Bayern: Kahn – Salihamidzic, Lucio, Van Buyten, Lahm – Ottl (Santa Cruz 46), Hargreaves, Van Bommel, Lell (Gorlitz 77) – Makaay (Cl. Pizarro 61), Podolski. Antrenor: Ottmar Hitzfeld.
Milan: Dida – Oddo, Maldini, Nesta, Jankulovski – Gattuso (Cafu 87), Ambrosini, Pirlo, Seedorf (Gourcuff 80) – Kaka – F. Inzaghi (Serginho 70). Antrenor: Carlo Ancelotti.

Arbitru: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania).

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...