LIGA 1/ Unde a castigat STEAUA si a pierdut CFR

0
114

CFR Cluj pornea la startul acestui mini-retur ca favorita clara la castigarea campionatului. Aveau un avans considerabil in fruntea clasamentului, si parea ca este desprinsa deja in invingatoare

Toata atentia era asupra echipei clujene, toti asteptau defilarea catre primul titlu de campioana din istorie. Toate bune si frumoase, pana la meciul din Ghencea, in fata principalei contracandidate, Steaua. Cum necum, Steaua a castigat  cu 3-1 si, mai mult decat cele 3 puncte, “militarii” au mutat centrul de atentie in curtea lor. De atunci motto-ul campionatului s-a schimbat, din “defilare fara emotii catre primul titlu” in “cum va fi ajunsa CFR de catre Steaua”.

Presiunea a inceput sa isi spuna cuvantul, si primii care au cedat jocului facut atat de bine de Gigi Becali, au fost conducatorii clujenilor, in frunte cu presedintele Iuliu Muresan. Etapele treceau, Steaua castiga pe merit sau nu, ajutata de arbitrii sau nu, iar CFR aluneca din ce in ce mai des, pierzand din avantaj. Iar razboaiele
din presa nu facea altceva decat sa alimenteze frustrarea “feroviarilor” prinsi din urma.

Scandalul de la derbyul Rapid – Steaua a fost picatura ce a umplut paharul, si care a facut ca meciurile ramase de disputat sa fie adevarate razboaie. Cel putin pentru Steaua, pentru ca CFR a vazut “steagul alb” atat in Stefan cel Mare, cat si acasa cu Rapid sau Gloria Bistrita, un argument in plus ca mentalitatea celor ce aveau un cuvant important de spus in stabilirea campioanei in acest sezon, a fost “orice dar sa nu ia Steaua campionatul”.

Toata lumea vroia sa “faca dreptate”. Toti aveau un singur stop, oprirea Stelei.Din fericire pentru spectacolul campionatului, Steaua nu a fost oprita asa usor. Ba a mai fost si ajutata. Abia aici s-a vazut diferenta de “abordare” a greselilor arbitrilor.

Steaua – CFR si Steaua – Unirea Urziceni au fost doua meciuri in urma carora s-au facut emisiuni speciale, s-au scris zeci de pagini in ziare, totul pentru a condamna metodele prin care Steaua castiga.  Toata aceasta agitatie nu s-a mai produs in schimb atunci cand CFR a castigat cu un gol din offside meciul cu Farul, sau cu FC Vaslui. Si mai surprinzator a fost ca nimeni nu a facut scandal ca arbitrul Alexandru Tudor, cel ce fusese “crucificat” dupa Steaua – CFR, nu a fost blamat pentru eroarea de a nu-l eliminat pe Bratu (dupa o simulare grosolana chiar sub ochii sai) in Dinamo – Steaua, la scorul de 1-0, jucatorul dinamovist fiind cel ce a creeat golul de 2-0 pentru Dinamo, gol ce s-a dovedit decisiv atat pentru acea partida cat si pentru campionat.

Intrebarea care urmeaza e normala. Ce se intampla daca situatia era invers? Cred ca Tudor ar fi fost ars pe rug, iar la TV s-ar fi discutat cateva zile la rand despre “manevrele” lui Gigi Becali. Asa … Dinamo a invins, CFR a trecut pe primul loc si toata lumea era fericita. Mai putin stelistii, dar ei nu au ales sa pozeze in victime. Tot returul a fost vorba despre ei, iar ca CFR a iesit campioana pe final, in urma unei erori de arbitraj in penultima etapa, conteaza mai putin. De ce? Pentru ca din publicitate castigata in ultimele luni, fie ea negativa sau pozitiva se castiga mai mult de 200 000 E de persoana, bani pe care oricum ii castiga la intrarea in grupele Ligii.

In urma celui mai “nebun” campionat din ultimii ani, asa cum sustin unii, CFR ramane in statistici cu primul trofeu de campioana din istorie, iar Steaua ramane pe prima pagina a ziarelor, lucru cel mai important pentru Gigi Becali si sponsorii ce se invart in jurul echipei din Ghencea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here