LIGA 1/ Cinci bodyguarzi ai lui GIGI BECALI avand 1,7 milioane E asupra lor, au fost retinuti de DNA

0
163

DNA a început urmărirea penală împotriva patrionului Clubului Steaua, Gigi Becali, care este acuzat de dare de mită pentru că ar fi vrut să ofere bani jucătorilor de la “U” Cluj, pentru ca aceştia să câştige meciul cu CFR Cluj.

“Sunt patru persoane urmărite penal în acest dosar. Una este Gigi Becali, care este acuzat de dare de mită. O alta este partenerul său, Teia Sponte, care este acuzat de complicitate la dare de mită. Ar mai fi vorba de un jucător de la Universitatea Cluj şi de o altă persoană”, au declarat, pentru NewsIn, surse judidiare

Potrivit aceloraşi surse, ancheta procurorilor ar fi început după un autodenunţ făcut de o persoană din cadrul Clubului Universitatea Cluj.

Întrebate de presă care este motivul pentru care se află la Cluj, gărzile de corp ale lui Gigi Becali au evitat să dea răspunsuri clare, au plecat, după care au revenit cu un jeep negru şi au aşteptat câteva ore în faţa DNA Cluj.

Cinci persoane din anturajul lui Gigi Becali, care aveau asupra lor un diplomat ce conţinea peste un milion de euro, au fost reţinute miercuri de procurorii DNA în restaurantul Aroma de la marginea oraşului Cluj-Napoca, în timp ce urmăreau partida U Cluj-CFR.

Conform unor surse din cadrul DNA, banii – 1,7 milioane de euro-, care se aflau în posesia celor cinci persoane, erau destinaţi premierii jucătorilor Universităţii Cluj în cazul în care nu pierdeau în faţa grupării pregătite de Ioan Andone. Purtătorul de cuvânt al DNA, Gabriela Balaban, s-a rezumat să declare că este vorba de o “acţiune în desfăşurare”, iar mai multe informaţii vor fi comunicate prin intermediul unui comunicat de presă, care va fi dat pubicităţii, cel mai probabil, joi dimineaţă.

Ulterior, Gigi Becali a dat o declaraţie în care a spus că apropiaţii săi aveau asupra lor mai mult de un milion de euro, care ar fi fost destinaţi achiziţionării unui teren.

“Nu au voie oamenii mei să cumpere terenuri în Cluj? Au furat cumva banii de a intervenit DNA? Nu aveau la ei un milion de euro, aveau mai mult. DNA să se bage numai când fură cineva, nu acum. Ce îi interesează pe ei ce fac eu sau oamenii mei cu banii? Nu mai pot de frica lor”, a spus Becali într-o declaraţie acordată miercuri unui post de televiziune.

Becali a mai afirmat că oamenii săi ştiau că vor fi urmăriţi şi ştiau ce aveau de făcut în acest caz: “Când a plecat cu banii, Tea Sponte ştia ce trebuie să facă. S-a prevăzut totul pentru că sunt prea deştept. Chiar dacă s-a vrut să se facă ceva, fapta nu s-a petrecut. La revedere!”.

Omul de afaceri a ţinut să îi avertizeze pe procurorii DNA: “Deşteptaţi-vă, trădătorilor de ţară! Ne trădaţi şi nu vă doriţi ca Steaua să fie depunctată! Trădătorilor, nu o să răzbiţi cu mine niciodată!”.