Te asteptam si pe retelel sociale

Auto

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

Pilotul echipei Mercedes Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic, după ce a câştigat a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1.

Hamilton, în vârstă de 35 de ani, este al patrulea pilot de Formula 1 care primeşte această distincţie, după alţi doi britanici, Stirling Moss şi Jackie Stewart şi după australianul Jack Brabham, dar e primul care devine „Sir” în timp ce se află încă în activitate.

Lewis Hamilton nu este cel mai tânăr sportiv britanic ridicat la rangul de cavaler. În 2017, tenismenul Andy Murray devenea „Sir” la vârsta de 29 de ani. De asemenea, cicliştii Bradley Wiggins şi Chris Hoy au primit aceeaşi distincţie la vârsta de 32 de ani.

Decorarea lui Hamilton a fost pusă sub semnul îndoielii pentru că locuieşte la Monaco, un paradis fiscal. Totodată, el a fost vizat de o anchetă după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un alt paradis fiscal. Făcând acest lucru, el a economisit 3,3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) din taxele pe care trebuia să le plătească pentru avionul cumpărat cu 16,5 milioane de lire sterline (18,5 milioane de euro). Ancheta a stabilit că „artificiul” financiar făcut de sportivul echipei Mercedes este legal.