Le-a învins pe Bianca Andreescu și pe câștigătoarea de la Wimbledon, desi la naștere i s-a prezis că va sta toată viața în scaun cu rotile 

Campioana europeană la tenis Andreea Roșca a declarat în cadrul Podcastului Business Philosophy că a învins-o de trei ori pe actuala câștigătoare de la Wimbledon, Marketa Vondrousova și o dată pe Bianca Andreescu, deși la naștere i s-a prezis că va rămâne toată viața în scaun cu rotile.

„Am bătut-o de 3 ori pe câștigătoare de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, de fiecare dată la două seturi. O dată la Europene, o dată la Petit As, când am ajuns în finală și încă o dată la un turneu oarecare, prin 2013.

Apoi la un an sau doi după, la un turneu în Franța, am bătut-o pe Bianca Andreescu. N-am jucat niciodată cu Iga Swiatek, dar am fost la multe turnee împreună”, a declarat Andreea.

DESCRIERE:

00:00 – intro

00:31 – a bătut-o de 3 ori, de fiecare dată la 2 seturi, în 2013, pe deținătoarea actuală a titlului la Wimbledon, Markéta Vondroušová. „Am bătut-o de 3 ori consecutiv. O dată la Petit As, la 14 ani, când am ajuns în finală. O dată la Europene și încă o dată la un turneu oarecare. Am bătut-o la 2 seturi mereu”

01:35 – A bătut-o și pe Bianca Andreescu, cu care a stat în cameră, la un turneu în Franța

02:21 – Finala care nu s-a mai disputat din Antalya, din cauza ploii, ambele jucătoare fiind declarate finaliste 03:32 – salt de 900 de locuri în clasamentul WTA, ajungând pe locul 210 mondial

04:02 – a câștigat titlul de Campioană Europeană

04:33 – s-a născut cu talus valgus la ambele picioare. A efectuat 3 operații și a stat un an și jumătate în gips. Medicii i-au prezis că va sta toată viața în scaun cu rotile

07:35 – „Medicii mi-au zis mereu – ‘Nu mai juca la nivel profesionist, că o să-ți rupi.. Așa mi-am rupt 3 tendoane, talpa mea practic s-a rupt în două. Am 2 hernii de disc, am contuzii pe la verterbre, dar nu m-au marcat”

08:56 – Momentul în care a renunțat la tenis – „Sincer, am fost fericită. Am avut o perioadă foarte greau anul trecut, în care plângeam în orice zi mă duceam la tenis. Eram foarte tristă și nu știam de ce. Am fost și la psiholog. Mi-am dat seama că e din cauza stresului datorat tenisului”

11:25 – Atracție către psihologie și antrenorat. Echipă cu prietenul ei, Toni Stanca, la clubul care se va deschide „Unda”, fostul club Oasis

13:45 – flagelul părinților toxici din tenis

18:29 – despre cazul de dopaj al Simonei Halep

21:48 – „În România ne place să comentăm, să scoatem lucrurile negative în față”

22:34 – „Nadal m-a invitat o dată să joc ping-pong. Mi-a fost rușine și am zis că nu”. Am făcut un Emma Răducanu un antrenament, m-am intersectat cu Iga, Ruud, Tsitsipas, etc.

24:57 – „De bulliyng am avut parte la școală”

27:54 – „Nu am o părere foarte bună despre Biserică, dar cred în Dumnezeu”

28:05 – despre tatuaje și cățelușa ei, care vine la meciuri

29:23 – Vrea să facă Facultatea de Psihologie și să joace meciuri în circuite închise

30:40 – agresivitate vs. empatie și permisivitate, ca metode de antrenament

32:25 – premii egale la băieți și la fete? De ce reprezentantele sexului frumos din tenis din România au rezultate mai bune decât băieții. „Nu e corect că sunt foarte mulți bani îndreptați către primii 100. Iar restul..”

35:23 – despre căderile psihice din tenis și hateri

Podcastul Business Philosophy, care este moderat de Romeo Chiriac, este sprijinit de Aqua Carpatica.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...