Laurentiu Rosu: Putem învinge Olanda!

0
92

Laurenţiu Roşu ne-a explicat de ce crede că echipa naţională este capabilă să învingă “Portocala Mecanică”. Este apt de joc şi foarte optimist. Speranţele şi gîndurile românilor sînt îndreptate spre el şi spre ceilalţi tricolori, iar jucătorii ştiu asta.

Reporter: Se apropie un meci foarte important. Ce simte un jucător de naţională în astfel de momente?
Laurenţiu Roşu: Toţi ştim că meciul este foarte important, atît pentru jucătorii echipei naţionale, cît şi pentru toţi românii. Aşteptăm de mult o revanşă şi sper să fie acesta meciul în care să demonstrăm că putem lupta de la egal la egal cu echipe foarte importante.

Reporter: Ai avut mici probleme de sănătate. E totul în regulă?
Roşu: Da. Sînt sănătos şi apt de joc.

Reporter: Care este atmosfera? Presupun că ai ţinut legătura cu ceilalţi jucători. Ei ce zic? Cum îi simţi?
Roşu: Discutăm şi la telefon, însă este altceva cînd ne vedem faţă în faţă. O să îi văd la reunirea lotului şi atunci pot simţi exact care este atmosfera.

Reporter: Ce jucător îţi place de la olandezi?
Roşu: Sînt mulţi jucători de valoare. Cred că Robben, Kuyt şi Van der Vaart pot fi jucătorii cu cel mai mare apetit ofensiv. Bineînţeles că şi în apărare sînt destui jucători care ridică valoarea echipei.

Pericolul Robben!

Reporter: Care adversar crezi că poate pune cele mai mari probleme?
Roşu: Cred că Robben poate pune cele mai mari probleme, întrucît este un jucător de viteză, iar majoritatea driblingurilor sînt realizate în regim de viteză.

Reporter: Ce atuuri avem în faţa olandezilor?
Roşu: Am avut mereu şi vom avea jucători tehnici. Bineînţeles că şi olandezii au astfel de fotbalişti, însă noi ne dorim foarte mult revanşa şi o putem obţine.

Reporter: În ce compartimente crezi că putem avea avantaje?
Roşu: Noi vom face tot posibilul să cîştigăm. Cred că Adi Mutu este în formă. El înscrie foarte multe goluri în Italia şi poate avea o contribuţie însemnată la o victorie.
Reporter: Pe ce posturi ar trebui să ne aşteptam la probleme din partea jucătorilor “Portocalei Mecanice”?
Roşu: Depinde de formula pe care o va alinia selecţionerul Van Basten şi de poziţia pe care vor juca oamenii lor importanţi din punct de vedere ofensiv.

Reporter: Ce aşteptări ai tu de la acest meci?
Roşu: Sînt foarte încrezător şi vom face tot posibilul să învingem Olanda.

Reporter: Cît crezi că va conta rezultatul acestei partide în ansamblul întregii campanii?
Roşu: Dacă vom învinge, vom avea un pas înainte şi un ascendent moral. În cazul unui egal, rămînem pe poziţii cu celelalte echipe, iar dacă, Doamne fereşte, vom pierde, vom avea apoi de recuperat foarte mult. Meciul cu Olanda este important, dar nu decisiv.

Reporter: Te hazardezi la un pronostic?
Roşu: Nu, nu le nimeresc deloc şi nu vreau să zic ceva ce nu va ieşi. 

Mai maturi

Reporter: Care crezi că sînt diferenţele dintre Olanda de acum doi ani şi cea de azi? Dar noi cum ne prezentăm din acest punct de vedere?
Roşu: Văd că şi olandezii au progresat. Chiar dacă au cîteva absenţe, cei care vor veni vor compensa, cu siguranţă, şi vor juca cel puţin la fel de bine. Despre noi, cred că am progresat simţitor şi sper să demonstrăm acest lucru tuturor. Jucătorii noştri s-au maturizat şi cred că a venit momentul să arătăm că actuala generaţie este capabilă să cîştige meciuri importante.

Reporter: Cum este acum raportul de forţe între stranieri şi cei care evoluează în campionatul naţional?
Roşu: Înainte erau chemaţi cîţiva jucători din campionatul intern. Acum, numărul lor a crescut simţitor, datorită evoluţiilor foarte bune pe care echipele de club româneşti le-au avut în cupele europene. Jucătorii din România au demonstrat că pot ajuta echipa naţională în dese rînduri, motiv pentru care antrenorul Piţurcă a început să le dea credit.

Reporter : Felicitări pentru convocare şi sper să avem motive de bucurie după meci. Multă baftă!
Roşu: Să fie! Avem mare nevoie de şansă, dar sîntem foarte optimişti în această privinţă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here