K1 / Mighty Mo, o nuca prea tare pentru Ionut Iftimoaie

Mult aşteptatul meci dintre Ionuţ Iftimoaie şi americanul Mighty Mo ar putea să nu mai aibă loc după ce Mo l-a învins printr-un KO surprinzător pe uriaşul sud-corean Hong Man Choi în gala K1 de la Yokohama.
Mai multe vedete din circuitul mondial de K1 au debutat în 2007 cu o gală ce s-a vrut iniţial să fie de încălzire dar care până la urmă a fost una din cele spectaculoase din ultimul timp în special datorită numeroaselor surprize înregistrate. 

într-una din cele mai aşteptate partide, campionul mondial en-titre, olandezul Semmy Schilt, l-a învins prin knock-out în repriza a doua pe neo-zeelandezul Ray Sefo după un meci în care, însă, Sefo a reuşit să-l trimită pe Schilt la podea în finalul primei reprize dar olandezul s-a ridicat şi a reuşit să continue şi cu ajutorul pauzei dintre reprize.

în ciuda diferenţei de gabarit între cei doi, schilt 2.12 metri şi 134 de kilograme iar Sefo 1.82 metri şi 106 kilograme, neo-zeelandezul a reuşit ce n-au putut Peter Aerts, Jerome Le Banner, Remy Bonjanski sau Ernesto Hoost, şi anume să-l trimită la podea pe campion însă Schilt şi-a revenit şi a reuşit să-l învingă prin KO pe Sefo după o lovitură de braţ, lucru mai rar întâlnit la Schilt care de obicei îşi nimicea adversarii cu lovituri de picior sau genunchi.

Americanul Mighty Mo a produs şi el una din marile surprize ale galei de la Yokohama, l-a învins prin KO în repriza a doua pe sud-coreanul Hong Man Choi, un sportiv  de 2.18 metri şi 161 de kilograme.

Mo s-a impus printr-o puternică lovitură de dreapta şi, în aceste condiţii, se vorbeşte deja că americanul va cere mai mulţi bani pentru a veni la Bucureşti să se lupte cu Ionuţ Iftimoaie la sfârşitul lunii aprilie. De asemenea, Iftimoaie, aflat mult în urmă cu pregătirea şi pus în gardă de rezultatul lui Mo, ar putea accepta un meci cu un adversar ce pare mai facil, cehul Petr Vondrachek, pentru a nu risca o înfrângere umilitoare.

De departe însă cea mai mare surpriză a galei de la Yokohama a produs-o debutantul japonez Junichi Sawayashiki, 22 de ani, 99 de kilograme, cel care s-a impus clar la puncte în faţa nimeni altuia decât marelui campion francez Jerome Le Banner.

Obişnuiţi cu victoriile dure ale lui Le Banner cel puţin în disputele cu adversarii mai facili, iubitorii K1 au privit cu stupoare cum Le Banner a fost trimis de două ori la podea de necunoscutul japonez care în final s-a impus clar la puncte, 3-0.

în cel mai spectaculos meci al galei, olandezul Badr Hari şi-a luat revanşa în faţa rusului Ruslan Karaev după aproape doua reprize extrem de intense. Trimis la podea de o excelentă combinaţie a lui Karaev, Hari a revenit spectaculos şi şi-a făcut KO adversarul în repriza a doua.

în celelalte lupte, Mitsugu Noda l-a învins surprinzător la puncte pe francezul Cyril Abidi, Yusuke Fujimoto a câştigat războiul Japoniei printr-un KO spectaculos în runda de prelungiri a luptei cu Musashi, olandezul Gokhan Saki l-a învins prin KO în repriza a doua pe Hiromi Amada care a renunţat din cauza unor lowkick-uri devastatoare ale adversarului, rusul Alexander Pitchkounov l-a învins prin KO în repriza întâi pe japonezul Hiraku Hori iar belarusul Zabit Samedov l-a învins la decizie pe japonezul Tsuyoshi Nakasako.

în afara numeroaselor surprize, gala de la Yokohama a confirmat panta descendentă pe care se află luptători pentru Cyril Abidi, Jerome Le Banner, Ruslan Karaev şi Musashi, supremaţia în Japonia a lui Yusuke Fujimoto, dar a şi propus un nou nume, Junichi Sawayashiki, japonezii având mare nevoie de un nou luptător pe care să-l propună cu şanse la titlul mondial în condiţiile în care Fujimoto nu pare în stare să ajungă foarte sus şi are deja peste 30 de ani.

Stiri recente

Perfecționism în gimnastică, cu Andrei Muntean – Podcast Business Philosophy

https://www.youtube.com/watch?v=wKRFlSE85Kk&t=2659s Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe Andrei Muntean, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la...