Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Juventus – Inter / Adrian Falub: Victorie Inter cu gol Chivu!

Fan declarat al Interului, tehnicianul Adrian Falub (in imagine) nu ratează nici un meci al favoriţilor şi îşi doreşte o victorie a „nerazzurrilor” pe terenul rivalei istorice, Juventus

SportM: După o lungă absenţă, „Derby dItalia” se întoarce. Cît de important este acest meci pentru fotbalul din Cizmă?
Falub: Juve – Inter e un derby de tradiţie, e poate maximul la nivel de Serie A. Se confruntă două echipe care au un palmares extraordinar. Împreună au cîştigat 42 de titluri, ceea ce spune totul despre semnificaţia şi valoarea duelului la care vom asista duminică. Nu e totuşi decisiv pentru scudetto, campionatul ţine 34 de etape.

SportM: Juventus a petrecut anul trecut în Serie B. Are „Bătrîna Doamnă” resurse să concureze iar la vîrf?
Falub: Juve a ajuns în B întîmplător, printr-un concurs de împrejurări total nefericit. Ei au mereu resurse să tragă la primele locuri, chiar la titlu, deci nu îmi fac probleme pentru torinezi. Conducerea s-a schimbat, proiectul clubului e ambiţios şi curat, jucătorii emblematici au rămas şi le e foame de gloria pierdută.

SportM: Este acesta într-adevăr derby-ul suprem al Italiei?
Falub: Ştiu că există voci care susţin altceva, însă eu spun că da. Cele două formaţii sînt cele mai prestigioase la această oră în Peninsulă. Nu exclud Milanul, dar „Diavolul” şi-a făcut un nume mai degrabă pe plan european.

SportM: E mai bine pentru vizitatori că partida se dispută pe „Stadio Olimpico” din Torino şi nu pe „Delle Alpi”?
Falub: „Delle Alpi” avea o valoare sentimentală, dar în termeni de sprijin al publicului nu era de mare ajutor, tribunele fiind departe de teren. La fel este cazul şi cu „Olimpico”, o arenă asemănătoare. Nu cred că publicul va influenţa substanţial rezultatul final.

SportM: Cît de mult va conta lipsa lui Patrick Vieira?
Falub: Francezul e un mijlocaş bun, dar nu indispensabil pentru Inter. Campioana Italiei are destui înlocuitori pe postul lui. Stankovici, Cambiasso sau conaţionalul lui Vieira, Dacourt, sînt cîţiva dintre ei.

SportM: Adriano a ieşit din tunel, gol la Reggina. Poate să schimbe lucrurile cu Juve?
Falub: Din fericire, brazilianul punctează din nou. A lăsat în spate problemele familiale şi cele extrasportive. Are experienţa marilor ciocniri şi, dacă va fi titular, poate inventa un „golazzo”.

SportM: În acelaşi timp, Del Piero şi-a prelungit contractul cu Juventus şi pare în mare formă.
Falub: I s-a născut şi un băieţel, e fericit. Del Piero e un jucător foarte mare, unul dintre cei mai mari golgheteri pe care i-a dat fotbalul italian. Îmi place mult acest fotbalist.

SportM: Poarta gazdelor e apărată de cel mai bun portar din lume, Buffon. Avantaj Juve?
Falub: Gigi dă siguranţă întregii echipe, e o valoare şi adesea decide unde merg punctele.

SportM: Preşedintele torinezilor a spus că Juve nu trage în acest an la Scudetto, ci la un loc de Liga Campionilor. Cum comentaţi?
Falub: Ce să zică şi el? A fost diplomat. Dar să nu ne lăsăm păcăliţi de asemenea afirmaţii, evident că Juve e cu gîndul la titlu.

SportM: V-aţi făcut specializarea pentru licenţa Pro la Milano, dar nu la Inter, ci la concitadina ei…
Falub: Da, pentru că aşa am avut posibilitatea. Oricum, am asistat în timp şi la o serie de jocuri pe „San Siro”, pentru că gruparea lui Moratti mă atrage.

SportM: Meciul este transmis în direct în România, prin intermediul Boom Sport One. Îl veţi urmări?
Falub: Normal, ca de fiecare dată cînd este etapă. Mă bucură să văd că Boom acordă interes celui mai tare campionat din lume.

SportM: Un pronostic?
Falub: Eu simpatizez cu Inter, aşa că vreau o victorie a trupei antrenate de Mancini, eventual cu un gol al lui Chivu, din lovitură liberă!

Sport Magazin numarul 83 (29 octombrie – 4 noiembrie 2007)

Citeste mai multe!