John McEnroe: ”WOOOW, ce finala am avut la Wimbledon !!”

Fostul jucător american de tenis John McEnroe, care a disputat în 1981, în compania suedezului Bjorn Borg, una dintre finalele de referinţă ale turneului de la Wimbledon, a declarat că finala din acest an, Federer-Nadal, a fost ‘cea mai bună partidă pe care am văzut-o vreodată’.

Comentator pentru reţeaua nord-americană NBC, McEnroe a spus: ‘Cred că am prezentat meciul cel mai mare pe care l-am văzut vreodată. Dramatismul, calitatea şi maniera în care s-a încheiat, dând impresia că nu este posibil să se mai poată face ceva peste toate acestea au fost extraordinare. Sunt fericit că am putut fi parte la o asemenea întâmplare, chiar dacă în postura mea minoră’, s-a entuziasmat americanul.

La rândul lui, Bjorn Borg, care a văzut meciul din Royal Box, loja regală, una dintre cele numai 2 loje de la Wimbledon, unde organizatorii nu agreează moda ţarcurilor nenumărate pentru VIP-uri, a avut şi o premoniţie, declarând înainte de competiţie chiar: ‘Dacă ar fi să aleg un câştigător pentru Wimbledon-2008, l-aş alege pe Nadal, cred că acum este cu adevărat pregătit să învingă aici. Se îmbunătăţeşte an de an, ştie că poate juca, de acum, pe iarbă şi mai ştie şi că poate câştiga’. Pronosticul a fost făcut cu aproape o lună în urmă, la turneul pentru veterani din Portugalia, în cadrul circuitului Blackrock, care programează în luna octombrie o foarte interesantă partidă McEnroe-Borg, la Budapesta.

Nadal l-a invins pe Roger Federer in finala din acest an la Wimbledon, dupa un meci de aproape 5 ore, cu scorul de 6-4 6-4 6-7 6-7 9-7.