Te asteptam si pe retelel sociale

Gambling

Jackpotul Powerball din SUA a ajuns la peste 650 milioane $

Jackpotul Powerball din SUA a ajuns la peste 650 de milioane de dolari – unul dintre cele mai mari din istorie – după ce niciun jucător nu a reușit să ghicească numerele câștigătoare la ultima extragere.

Următoarea extragere organizată în cadrul loteriei Powerball va avea loc în SUA în cursul zilei de miercuri.

Acesta este cel de-al doilea jackpot ca valoare din istoria Powerball, după ce un premiu de 1,6 miliarde de dolari, împărțit între trei câștigători, a fost atribuit în ianuarie 2016.

Biletele pentru loteria Powerball sunt vândute în 44 de state americane, districtul Washington, Puerto Rico și Insulele Virgine Americane. Biletele costă 2 dolari.

Biletul câștigător trebuie să conțină toate cele cinci numere — între 1 și 69 — desemnate câștigătoare la fiecare extragere și un număr special — între 1 și 26 — denumit „powerball”.

Șansele de câștig sunt de 1 la 292 de milioane.

Prin comparație, posibilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 161.856, potrivit U.S. Safety Council.

Premiul acestei loterii este plătit fie prin rate anuale programate pe o perioadă de 29 de ani, fie printr-o sumă forfetară, plătită cash.

Un bilet câștigător cu un posesor unic ar avea o valoare cash fixată la 411,7 milioane de dolari, au precizat organizatorii loteriei.