ITALIA/ Ia Stefan Radu Cupa?

Cu două săptămâni înainte de a găzdui marea finală a Ligii Campionilor, “Stadio Olimpico” va fi miercuri (21:45, în direct la Sport Klub) scena confruntării dintre Lazio, echipa lui Ştefan Radu, şi Sampdoria, duel pentru puţin râvnita, dar totuşi prestigioasa Cupă a Italiei

La prima vedere, Lazio are asul în mânecă: evoluează pe propriul stadion, cu trofeul pe masă, în această finală de Coppa Italia. “Acvilele” au patru succese în competiţie, la fel ca Sampdoria, care a mai jucat două fi nale, faţă de o singură alta a romanilor. “Blucerchiati” aşteaptă însă un nou triumf în Cupă din 1994, pe când Lazio şi-a aşezat ultima oară trofeul în vitrină în 2004.

Revelaţia Sampdoria

După patru sezoane în care Inter şi Roma au pus monopol pe Cupă, finala Lazio – Sampdoria risipeşte rutina din peisajul acestei întreceri. Cele două echipe au produs deja victime celebre, lazialii depăşindu-i pe juventini, în timp ce genovezii au fost autorii celei mai mari surprize, trecând în semifi nale de Inter, cu scorul general de 3-1.

“Am făcut ceva excepţional şi suntem mândri de asta. Acum trebuie să ducem treaba la capăt. Sunt entuziasmat de Cassano şi ne bucurăm pentru că am redat un jucător mare fotbalului”, a spus Walter Mazzarri, antrenorul Sampdoriei, care este în faţa unui duel cu posibila sa viitoare formaţie. Lazio va renunţa la vară la Delio Rossi şi îl doreşte pe tehnicianul de 47 de ani.

Poarta spre Europa

Confruntarea de miercuri de pe “Olimpico” va fi a treia între Lazio şi Sampdoria în actualul sezon. În Serie A, Lazio a câştigat acasă cu 2-0, fiind învinsă cu 1-3 pe “Marassi”. De această dată însă, miza este şi mai ridicată, în joc fiind participarea în Europa League. Cum şi Lazio şi Sampdoria stau prost în campionat, Cupa devine prioritară pentru ele.

Echilibru mare, dar le acordăm prima şansă lui Radu, Zarate, Pandev & Co.

Pronostic: Lazio – Sampdoria 1

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...