ITALIA/ Atacul lui Spider-Man

A şaptea rundă a campionatului italian programează câteva întâlniri de urmărit, între care se remarcă cea dintre Fiorentina lui Mutu şi Lazio, echipa lui Radu Ştefan, respectiv duelul ex-interistului Zenga, acum la Palermo, cu Juventus.

Pare o etapă liniştită în Serie A, dar fotbalul italian nu duce niciodată lipsă de evenimente. În această rundă, Milan se deplasează la Atalanta, preluată recent de ex-juventinul Antonio Conte. Fanii „Diavolului” sunt dezamăgiţi pe drept cuvânt de startul de campanie al favoriţilor. Chiar dacă are în echipă supervedete ca Pato, Pirlo sau Ronaldinho, Leonardo nu reuşeşte să schimbe faţa „rossonerilor”, care rămân la fel de gârboviţi ca în sezoanele precedente. Veteranii Nesta, Kaladze, Zambrotta, Seedorf şi Inzaghi sunt folosiţi cu insistenţă, dar ei nu mai pot face faţă 90 de minute la ritmul din Il Calcio, şi rezultatele se văd. La ultima deplasare, în intermediara de miercurea trecută, Milan a pierdut la Udinese, şi sunt toate şansele să calce strâmb şi la Atalanta, formaţie aflată în mare foame de puncte după ce l-a luat pe primul abia în etapa a V-a.

Un alt reper al rundei cu numărul VII este duelul Fiorentina – Lazio, între două echipe angrenate la mijlocul săptămânii în cupele europene. „Viola” nu a mai pierdut acasă în faţa „acvilelor” de trei sezoane, perioadă în care a repurtat trei victorii pe „Artemio Franchi”, cu acelaşi scor: 1-0. Situaţia s-ar putea schimba totuşi, deoarece lazialii au scos până acum patru puncte, din două deplasări pe stadioanele Serie A.

Dar poate cea mai interesantă confruntare din acest week-end este cea de pe „Renzo Barbera”, dintre Palermo, la care Goian a debutat săptămâna trecută, şi Juventus. Dacă o va încurca pe Juve, antrenorul sicilienilor Walter Zenga va face treabă nu doar pentru Palermo, ci şi pentru Inter, echipă unde a petrecut 12 ani şi care i-a insufl at cu siguranţă spiritul anti-juventin. Interesant este că, sezonul trecut, „bianconerii” şi „rosanero” s-au impus fi ecare pe terenul adversarei. Indiferent însă de statistică, blazonul şi forma îi indică favoriţi pe oaspeţi.

Programul etapei a VII-a

Atalanta – Milan
Bari – Catania
Bologna – Genoa
Cagliari – Chievo
Fiorentina – Lazio
Inter – udinese
Palermo – Juventus
Roma – napoli
Sampdoria – Parma
Siena – Livorno