Irlanda de Nord/Premier League: Sistem inedit

Creată abia în 2003, liga nord-irlandeză de fotbal va suferi la finalul acestui sezon schimbări majore din punctul de vedere al formatului. Nu mai puţin de 41 de cluburi din toate eşaloanele vor da examen pentru a intra în prima ligă, care se va reduce de la 16 la doar 12 formaţii din ediţia 2008-2009. Se vor lua în calcul şase criterii, cluburile urmînd a primi un număr de puncte în funcţie de gradul în care satisfac aceste cerinţe:

1. Performanţe (maximum 450 de puncte) – locul în clasament, rezultatele din Cupă şi pe plan internaţional din ultimii trei ani. Dezvoltarea centrelor de juniori şi a fotbalului feminin.

2. Financiar (maximum 250 de puncte).

3. Infrastructură (maximum 150 de puncte) – capacitatea stadionului, instalaţii sanitare, suprafaţă de joc, drenaj, facilităţi pentru media.

4. Planuri de afaceri (maximum 50 de puncte).

5. Personal (maximum 10 de puncte) – calificarea şi experienţa staff-ului.

6. Spectatori (maximum 50 de puncte).

Dintre cele 41 de cluburi care îşi vor depune dosarele la federaţie, doar 11 vor primi acces direct în prima ligă. Cele clasate pe locurile 12-15 în ordinea punctajului vor susţine un play-off pentru ultimul loc califi cant în primul eşalon. Cel mai mare stadion din Irlanda de Nord are o capacitate de doar 15.500 locuri, iar formaţia de primă ligă Donegal Celtic îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe “Suff olk Road”.

           

Continuarea in numarul 96
(5-11 februarie 2008)
Sport Magazin

Articolul anteriorAmical: Israel – Romania 1-0
Articolul urmatorSHAKIRA LUI TAMAS
Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...