Ionut Lupescu: “George Copos a legalizat spaga in arbitraj”

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu (foto stanga), a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca principalul actionar al FC Rapid, George Copos, este cel care a legalizat spaga in arbitraj si a adaugat ca nu-i acuza acum pe arbitri ca fura.

“Apar persoane ca domnul Copos care spun ca e cea mai neagra perioada a arbitrajului rominesc. Pai eu cred ca cea mai neagra perioada a fost cind el a legalizat spaga in arbitraj. Va aduceti aminte cu magazinele Samsung cu pret preferential si asa mai departe. Si acum vorbesc ei despre arbitrii tineri. Nu au moralitatea necesara sa o faca. Pentru ca ei sunt cei, si mai ales domnul Copos, sunt cei care au facut in arbitraj marile nenorociri”, a spus Lupescu.

Intrebat daca Lupescu ar putea fi sanctionat daca nu-si probeaza afirmatiile, presedintele FRF, Mircea Sandu, a raspuns: “Sa il dea in judecata Copos. Si daca Lupescu nu dovedeste ca le-a deschis magazine, atunci Lupescu sa plateasca. Nu am luat pe nimeni in vizor. Daca domnul Copos nu cistiga, este disperat si atunci da in arbitri, care au gresit si in favoarea si in defavoarea Rapidului. Eu nu pot sa-i spun spaga, e o exprimare gresita. El a deschis acele magazine pentru arbitri in scopul de a cistiga dintr-o activitate pe care el o coordona, ceea ce nu era corect”.

“Lupescu poate demonstra. In momentul in care deschizi magazine pentru niste arbitri, si le-a facut preturi preferentiale cu plata la termen, asta ce e? Ala a fost un act de coruptie”, a continuat Sandu.

Lupescu a mai declarat ca FRF incearca sa fie impartiala si a subliniat ca declaratiile anumitor conducatori “imbolnavesc” fotbalul. “In tur se spunea ca facem jocurile pentru CFR, acum este avantajata Steaua. Inca o data, federatia nu are niciun partipris pentru nicio echipa. Si incercam sa fim cit mai neutri. Sunt tratati la fel, echidistant. Declaratiile anumitor conducatori imbolnavesc fotbalul. Daca unii oameni investesc in fotbal, asta nu inseamna ca stabilesc si regulamentele. De ce sa protejez eu, prin neconvocarea unui arbitru suspiciunea unui conducator, care este bolnav. Daca el a dat bani in trecut nu inseamna ca are dreptul sa acuze acum”, a spus Lupescu.

Sursa: www.mediafax.ro

Stiri recente

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Ruse (26 de ani, 83...