Free Porn
xbporn
london escortsbuy instagram followersbuy tiktok followers

Interviul saptamanii: Pierre Boya

După patru ani petrecuţi în Serbia la Partizan Belgrad, camerunezul vrea să îşi relanseze cariera în Giuleşti, un altfel de „butoi cu pulbere” decît Balcanii

SportM: Ai fost mai mult accidentat de cînd ai venit la Rapid. Cum te simţi în acest moment?
Pierre Boya: Super, totul merge bine. Sînt însă puţin trist că nu am avut ocazia însă să îmi arat calităţile. Nu ştiu cum mi s-a întîmplat, în întreaga mea carieră nu am mai avut aşa ghinioane. Rareori m-am accidentat, iar aici am deja două la activ.

SportM: Cum este viaţa ta în România în afara orelor de antrenament şi a meciurilor?
Boya: Îmi petrec mult timp cu prietenul meu Bozovici. Vorbim aceeaşi limbă, ne cunoaştem încă din Serbia, unde el juca la rivala OFK Belgrad. Ne înţelegem foarte bine, uşa casei mele e oricînd deschisă pentru el şi invers. Ieşim cînd avem timp la o cafea sau să ne plimbăm prin Bucureşti, să cunoaştem astfel mai bine oraşul.

SportM: Cum ţi s-a părut capitala României în comparaţie cu Belgradul?
Boya: Mult mai mare, cred că are vreo cinci milioane de locuitori. Nu?!

SportM: Nu chiar, doar vreo două…
Boya (rîde): Mie aşa mi s-a părut. În schimb, Belgradul îl poţi străbate de la un capăt la altul în zece minute. Ceea ce mi se pare interesant, ca să nu zic neplăcut, în Bucureşti este traficul. E incredibil! Stau la Unirii şi fac cam 45 de minute pînă la baza Pro Rapid şi aproape dublu la întoarcere. Încerc să îmi găsesc un apartament mai în zonă, deoarece acum îmi pierd prea mult timp pe drum.

SportM: Apropo de mersul cu maşina. Ce preferinţe ai în materie de automobile?
Boya: Conduc o maşină oferită de sponsorul Rapidului. Nu sînt pasionat de un anumit model, nu sînt genul care îşi cumpără maşini senzaţionale. Principalul motiv este că nu vreau să mă stabilesc în vreo ţară pînă nu îmi închei cariera.

SportM: Din ce spui, nu există probleme de acomodare cu viaţa din Bucureşti. Este ceva care te-a deranjat însă în perioada petrecută în România?
Boya (rîde): Daaa, paparazzi! Sincer vorbind, chiar nu am nici o problemă cu ei, atît timp cît nu spun ceva neadevărat despre tine. Nu mă deranjează să fi u fotografi at, dar să nu se facă presupuneri false despre mine.

Poster Pierre Boya, numai in numarul 83 al Sport Magazin!

SportM: Cum comentezi incidentul petrecut după meciul retur cu Nurnberg, cînd tu şi Bozovici aţi fost suprinşi de paparazzi într-un club de noapte cu două fete?
Boya: În primul rînd trebuie să recunosc că a fost greşeala noastră să mergem acolo după un eşec. Nu puteam însă dormi din cauza rezultatului. Pe de altă parte, lumea trebuie să înţeleagă că sîntem şi noi tineri, că avem viaţa noastră privată, că uneori trebuie să ne mai petrecem timpul şi cu prietenii, departe de fotbal. Tot acest tam-tam s-a făcut pentru că am pierdut calificarea, altfel nu mai scria nimeni că am petrecut într-un bar.

SportM: Ai jucat patru ani în Serbia, deci cunoşti destul de bine fotblul de acolo. Care este nivelul, comparativ cu ce ai întîlnit în România?
Boya: În Serbia, nu există decît două echipe puternice, Steaua Roşie şi Partizan Belgrad. Restul, sînt formaţii cu o situaţie financiară precară. Campionatul României este ceva cu totul diferit, există multe cluburi care oferă salarii acceptabile şi care îşi permit să aducă jucători străini.

SportM: Ai auzit de Rapid înainte să vii în România?
Boya: Da, normal. Eram la curent cu rezultatele bune din cupele europene, iar prietenul meu Edel, care acum joacă la PSG, mi-a pove stit şi el multe lucruri frumoase despre România.

SportM: Ai auzit că derby-ul Steaua – Dinamo este un fel de Steaua Roşie – Partizan în Serbia?
Boya: Da, dar aici există şi Rapid. Am observat la meciul nostru direct cu Steaua că există o rivalitate foarte mare între cele două echipe. O altă diferenţă este că derby-urile din România, deşi sînt încinse, nu produc morţi în rîndul galeriilor, cum se întîmplă în Serbia.

SportM: Teoretic, poţi evolua pe mai multe posturi în compartimentul ofensiv. Ce rol te favorizează ?
Boya: Nu sînt un atacant în genul lui Inzaghi, care sa împinga mingea în poarta din careul mic. Îmi place sa alerg, sa pendulez între benzi si sa îmi ajut uneori coechipierii pe faza defensiva.

SportM: În mandatul lui Bergodi, Rapidul juca în sistemul 4-3-3, dar noul antrenor, Mircea Rednic, foloseste o formula cu doi atacanti centrali. Pentru tine personal, ce varianta î i convine mai mult?
Boya: Cea cu doua vîrfuri împinse, deorece este mai usor sa marchezi cînd ai pe cineva lînga tine care sa î i faca culoare sau sa intre cu tine în combina ie.

SportM: La meciul cu Nurnberg o parte dintre suporteri te-au fluierat în momentul schimbarii…
Boya: Este opinia lor, dar un suporter adevarat trebuie sa îsi încurajeze echipa chiar daca uneori joaca prost. Ar trebui sa urmeze exemplul celor din Anglia, care ar aplauda si la 10-0 pentru adversari.

SportM: Aripa dura a galeriei este în razboi deschis cu antrenorul vostru, Mircea Rednic…
Boya: Am auzit de acest lucru, dar Rednic este deja aici! Ma repet: Rednic este aici! Deci suporterii trebuie sa accepte situatia spre binele Rapidului.

Integral in Sport Magazin numarul 83 (29 octombrie – 4 noiembrie 2007)

Stiri recente

Andy Murray se retrage din tenis după JO Paris 2024

Andy Murray a anunţat că se va retrage din tenis, după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.„Am ajuns la...