Interviul saptamanii: Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan

Laurenţiu Reghecampf şi Ana Maria Prodan sărbătoresc revelionul în România. Ei au renunţat să mai plece în America sau Emiratele Arabe Unite pentru că jucătorul lui Aachen trebuie să se prezinte la echipă chiar pe 1 ianuarie. Au ales Predealul, dar şi libertatea. După ce au petrecut Crăciunul împreună cu cei trei copii din căsătoriile anterioare, grija acestora a căzut în sarcina jumătăţilor de care au divorţat. Nu va fi New York sau Dubai, dar cu siguranţă va fi ceva romantic, cel puţin asta îşi doresc Reghe şi Ana.


Reghe evoluează din anul 2000 în Germania şi este fericit că a scăpat de cantonamentele lungi şi plictisitoare. În cele două săptămîni de vacanţă de iarnă are de făcut doar trei alergări de 45 de minute. Rezultatele înregistrate pe pulsometru le predă preparatorului fizic, acesta le introduce în computer şi vede ce mai trebuie făcut pentru ca jucătorul să fie 100% pregătit pînă la începerea returului. Simplu şi eficient

SportM: Ce faci Laurenţiu? În afara faptului că pozezi pentru “SportMagazin”.
Laurenţiu Reghecampf: Încerc să profit la maximum de puţinele zile libere pe care le am. Asta nu înseamnă că stau. Vacanţa nu mai înseamnă de mult doar şpriţ şi mîncare. Jucătorii profesionişti au un regim special.

SportM: Pe cît reluaţi pregătirea?
Reghecampf: Păi, pe 1 ianuarie trebuie să mă prezint la echipă. Stăm pînă pe 6 în Aachen apoi plecăm, pentru opt zile, în Spania. Primul meci oficial este în Cupă, pe 29, iar patru zile mai tîrziu reîncepem şi campionatul.

SportM: Cu antrenor nou, Jürgen Seeberger.
Reghecampf: Da, Guido Buchwald a fost demis după 0-3 cu Mainz, în ultima etapă din tur.

SportM: Dar parcă rezultatele voastre nu au fost aşa rele.
Reghecampf: Nu, sîntem în cărţi pentru promovare şi continuăm în Cupa Germaniei. Conducătorii au fost nemulţumiţi mai ales de jocul tot mai nespectaculos al echipei. Ce mai, nu le-a plăcut stilul defensiv al lui Buchwald.

SportM: Ai vorbit cu Seeberger?
Reghecampf: Sigur, dar doar la telefon. Încă nu l-am întîlnit personal.

SportM: Să trecem la Liga I, te uiţi la meciuri?
Reghecampf: Da! Am satelit. Dacă nu am jocuri sau antrenamente, mă uit la tot: meciuri, rezumate, show-uri…

SportM: Ce părere ai despre lider, CFR Cluj?
Reghecampf: M-a surprins plăcut, merită felicitări. A profitat de faptul că Steaua şi Dinamo s-au concentrat pe cupele europene şi au uitat de campionat.

SportM: Crezi că vom avea o campioană din afara Bucureştiului?
Reghecampf: Sînt sigur că Andone, care ştie pe de rost fotbalul românesc, va gestiona foarte bine avantajul pe care îl are acum.

SportM: Bănuiesc că eşti la curent şi cu zecile de transferuri vehiculate în perioada aceasta.
Reghecampf: Normal, de cînd sînt cu Ana aflu tot ce mişcă. Sînt zvonuri multe. Dar aşa este peste tot.

Integral in Sport Magazin numarul 91 (25 – 31 decembrie 2007)

Femeile nu au ce căuta în fotbal. Este un lucru pe care mulţi din cei implicaţi în fenomen îl spun şi majoritatea îl gîndesc. Adrian Mutu nu este însă printre aceştia şi a hotărît să investească, împreună cu Ana Maria Prodan, într-o firmă de impresariat şi să o lase pe ea să conducă afacerea. Decizia a stîrnit valuri între cei 60 de agenţi de jucători înregistraţi la FRF, iar loviturile sub centură nu au întîrziat să apară

SportM: Nu pari foarte obosită. Nu ai avut, ca mai toată lumea, un an greu?
Ana Maria Prodan: Ba da, a fost chiar foarte greu dar am avut şi multe satisfacţii. Am muncit mult, dar a meritat. Anii cînd am născut fetiţele şi acesta au fost cei mai frumoşi din viaţa mea. Am revenit după zece ani în televiziune, firma de impresariat merge bine, iar eu şi Laurenţiu sîntem “back together”. Nu ştiu ce ar fi putut să mi se întîmple mai bun.

SportM: Un lucru bun a fost şi transferul lui Herea la Rapid?
Ana Maria: Să ştii că a fost. Nu rîde, chiar dacă presa a numit acel transfer telenovela verii, s-a realizat o tranzacţie pe care mulţi o vedeau imposibil de încheiat.

SportM: Ai spus la un moment dat că Herea va ajunge în Giuleşti numai peste cadavrul tău. Iar tu pari mai vie ca oricînd.
Ana Maria: Eu am suflet mare, dar mă enervez cam repede. Mama e olteancă şi cred că de la ea am moştenit gura mai rea. Acum am o relaţie normală cu domnul Copos. Ne-am cerut scuze reciproc şi gata.

SportM: Ai făcut asta şi cu Dică?
Ana Maria: Cu Dică este altă poveste. Nu a semnat la băutură, cum zic unii. Au fost trei luni de discuţii. Ştia ce face, iar acum trebuie să-şi respecte contractul.

SportM: Au apărut declaraţii că ai vrea să-l distrugi ca fotbalist.
Ana Maria: Prostii, cum să vreau aşa ceva. El mai are doi ani de contract cu mine şi iau 500.000 de euro plus 10% din salariul lui dacă pleacă la altă echipă. Am investit timp şi bani în el, aşa că este normal să vreau profit. Însă se va distruge singur dacă se va concentra în continuare la alte lucruri în afară de fotbal.

SportM: Ce a fost cu Middlesbrough?
Ana Maria: Le-am dat procură lui Dumitru Tudor şi Florin Iacob să facă deal-ul, dar cînd au aflat fraţii Becali că englezii îl vor, s-au băgat pe fir şi totul a căzut. Aşa s-a întîmplat şi cu oferta de la Benfica. Totul se rezumă la mîndrie, pentru că familia Becali nu stă în jumătate de milion de euro. Vor să arate că ei sînt cei mai tari. Dar greşesc! Nu este un act de terorismdacă îl duc eu afară pe Dică.

SportM: Du-l pe Adrian Cristea. Declara în numărul de săptămîna trecută din “SportMagazin” că vrea să joace în Spania.
Ana Maria: Poate să vrea el orice, dacă Dinamo nu îl vinde, nu pleacă nicăieri.

SportM: Deci Borcea nu i-a făcut nici un preţ?
Ana Maria: Am întrebat de mai multe ori conducerea lui Dinamo despre situaţia lui Adrian şi am primit de fiecare dată acelaşi răspuns: nu este de vînzare. El însă este influenţat de aceiaşi care fac asta şi cu Dică şi care au încercat şi cu Herea, dar Ovidiu are caracter şi nu a acceptat. Mi-a trimis prin club o înştiinţare că nu vrea să îl mai reprezint pentru că nu am avut grijă de el şi de imaginea lui.

Integral in Sport Magazin numarul 91 (25 – 31 decembrie 2007)

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...