Interviul saptamanii: Cristina Soloc

Cristina Şoloc (foto) prezintă săptămînal, împreună cu Cătălin Heson, emisiunea Moto Magia, de la ora 12:00, de pe TVR 2. În acest an a fost votată pe locul 50 în Topul celor mai sexy 100 de femei din lume de o cunoscută revistă pentru bărbaţi şi, mai ales, a cîştigat două premii pentru un film documentar, infirmînd astfel teoria blondelor fără neuroni

SportM: De ce emisiunile auto sînt prezentate de femei?
Cristina Şoloc: Pentru că femeile şi maşinile au multe în comun. Sînt frumoase, înghit o grămadă de bani, te pot lăsa în mijlocul drumului cînd ţi-e lumea mai dragă, dar îţi dau şi multe satisfacţii. De fapt, tu trebuie să ştii cel mai bine.

SportM: E greu, trebuie să te pricepi sau importantă este prezenţa scenică?
Cristina Şoloc: Nu se aşteaptă nimeni să fi i doctor în mecanică, dar, dacă ajungi să ştii ce înseamnă un etrier de frînă sau un amortizor cu gaz, cu siguranţă vei avea mai multă credibilitate. Asta în cazul în care nu se vor uita la tine ca la un extraterestru.

SportM: Te sună prietenii să-ţi ceară sfatul cînd vor să-şi achiziţioneze o motocicletă?
Cristina Şoloc: Nu numai că ne sună (atît pe mine, cît şi pe partenerul meu de prezentare, Cătălin Heson) să ne ceară sfatul, dar foarte mulţi oameni pe care nu-i cunoaştem ne opresc pe stradă să ne spună că datorită emisiunii noastre şi-au cumpărat motocicletă. Este foarte plăcut să ştii că şi tu ai contribuit cu ceva la creşterea fenomenului moto de la noi.

SportM: Îţi place viteza?
Cristina Şoloc: Cum e întrebarea aia? “Calule, mănînci ovăz”?

SportM: Ce părere ai despre motoare?
Cristina Şoloc: Motoarele sînt nişte “jucării” pe cît de frumoase, pe atît de periculoase, dacă nu ştii şi nu vrei să le respecţi puterea.

SportM: Ce alegi între Maybach şi Rolce Royce?
Cristina Şoloc: Harley Davidson.

SportM: Te uiţi la fotbal?
Cristina Şoloc: Doar cînd joacă Naţionala.

SportM: Dar fotbaliştii crezi că se uită la tine?
Cristina Şoloc: Nu ştiu. Cred că sînt prea ocupaţi să apară ei înşişi la televizor ca să mai aibă timp să se uite la emisiuni în care nu sînt ei protagonişti.

SportM: Care este cel mai sexy sportiv în opinia ta?
Cristina Şoloc: Randy de Puniet (pilot MotoGP).

SportM: Te vezi prezentînd în viitor jurnalul de ştiri sportive?
Cristina Şoloc: Poate pentru o lună, două. După care cred că m-aş plictisi îngrozitor să stau doar în studio şi să citesc de pe prompter nişte texte redactate de alţii. Simt nevoia să cunosc în permanenţă oameni, să scriu, să creez poveşti în cabina de montaj. E altceva.

SportM: Care este cea mai frumoasă ştiristă?
Cristina Şoloc: Cristina Dochianu.

SportM: Ţi se pare greu ceea ce faci?
Cristina Şoloc: Greu nu, doar periculos uneori. Pentru că în România e încă periculos să fi i motociclist. Dar sper ca într-un viitor apropiat să se schimbe atitudinea participanţilor la trafic faţă de motociclişti. Moto Magia face tot ce poate în acest sens.

SportM: Cînd erai mică îţi doreai să te faci vedetă mai mult decît doctoriţă sau prinţesă?
Cristina Şoloc: Nu! Mi-am dorit să ajung bătăuş, apoi cascador, la un moment dat visam să nu fac nimic: doar să dorm, să cînt la chitară şi să-mi cadă bani din cer, dar niciodată nu mi-am dorit să ajung vedetă, doctoriţă sau prinţesă.

SportM: Se spune că îţi trebuie pile ca să ajungi în TVR, este adevărat?
Cristina Şoloc: Cu siguranţă îţi trebuie măcar o pilă, mai ales dacă eşti fată, că doar nu o să mergi la casting cu manichiura nearanjată. Ai înţeles, nu?

SportM: Regreţi perioada MTV?
Cristina Şoloc: O, nu. A fost o perioadă ciudată, pe care nu am cum să o regret, pentru că, în afara faptului că nu aveam de la cine să învăţăm mare lucru, profesional vorbind, ne-am mai luat şi ţeapă cu salariile. Noi am negociat o sumă, iar ei ne-au dat-o pe jumătate.

SportM: Care crezi că este principalul tău atu profesional?
Cristina Şoloc: Deşi nu am urmat o şcoală de jurnalism sau de televiziune (am terminat Facultatea de Litere), talentul şi bunul simţ mă ajută să fac cuvintele să vorbească precum imaginile, iar imaginile să vorbească şi fără cuvinte. E foarte important în meseria mea să ai “condei” şi imaginaţie.

SportM: Ce faci ca să arăţi aşa bine, dansezi toată ziua?
Cristina Şoloc: Fac sport obligat-forţat zilnic, timp de trei ore, alergînd după Alexandru, fiul meu, prin parc. În rest”¦ alerg: filmări, acasă, iar fi lmări”¦ ce mai, distracţie. Mi-ar plăcea să-ţi răspund că dansez toata ziua, cînd de fapt eu alerg toată ziua. Adevărul e că au fost şi vremuri în care dansăm foarte mult, în timpul studenţiei. Făceam dans modern la modul cel mai serios.

SportM: Ai timp liber? Ce faci cu el?
Cristina Şoloc: Îl dorm. Sînt intr-o permanentă alergătură: televiziune, Alexandru, Cătălin (n.r. – soţul), aşa că atunci cînd am puţin timp liber dorm.

SportM: Cît de importantă este cariera pentru tine?
Cristina Şoloc: E importantă cariera, dar şi mai importantă este familia. Să-ţi dau un exemplu: m-am simţit extraordinar cînd unul dintre documentarele mele (pentru că mă mai ocup şi de aşa ceva) a obţinut două premii importante, unul dintre ele oferit de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune. Am fost foarte mîndră că am reuşit să demonstrez că nu sînt doar o “blondă cu un nume de rezonanţă”, dar sentimentul nu se compară cu satisfacţiile pe care le am de cînd a intrat Alexandru în viaţa noastră. Sînt convinsă că iubirea şi înţelegerea din familie îţi dau aripi şi te ajută să răzbeşti acolo unde de unul singur n-ai nici o şansă.

SportM: Care au fost cele mai mari sacrifi cii pe care le-ai făcut pînă acum pentru carieră?
Cristina Şoloc: Să mă trezesc timp de 6 luni în fi ecare dimineaţă la 4.30, pe vremea cînd prezentam matinalul pe TVR 1. A fost un lucru pe care nu credeam că-l voi putea face vreodată, în condiţiile în care nu sînt o persoană matinală. Îmi puneam trei ceasuri să sune, mă trezeam de-a binelea abia după ce se termina emisiunea şi m-am ales cu nişte cearcăne de care n-am scăpat nici acum.

SportM: Ai mai lua-o de la început?
Cristina Şoloc: În plan profesional, da. Aş putea oricînd să o iau de la capăt, chiar pe un alt drum dacă ar fi nevoie, fără regrete şi fără să mă simt vinovată, în schimb, dacă n-aş reuşi să-mi păstrez familia unită şi fericită, dacă n-aş fi în mijlocul ei la nevoie şi în momentele importante, asta ar fi cu adevărat cel mai mare eşec al meu.

SportM: Este o adevărată controversă legată de fotografiile nud. Crezi că o vedetă care pozează goală cîştigă sau pierde la capitolul imagine?
Cristina Şoloc: La noi în ţară, o fotografie nud cu siguranţă nu îţi aduce capital de imagine. Şi nu atît din cauza mentalităţii românilor, ci pentru că pozele nu ies calitativ la fel de bine ca cele de afară. E suficient să răsfoieşti Playboy-ul şi îţi dai seama că diferenţa de clasă e de la cer la pămînt. De la lumină, machiaj, decor, pînă la”¦model (am fost puţin rea).

SportM: Ai accepta o propunere în acest sens? Pentru bani sau poate pentru un scop nobil…
Cristina Şoloc: Scop nobil? Mă faci să rîd. Dă-mi exemplu un scop nobil care ar determina o persoană publică să se dezbrace pentru o revistă. Peste tot banii fac legea. Pe de altă parte, banii nu sînt totul în viaţă. Ä‚sta e unul dintre principiile după care mă ghidez, prin urmare am refuzat toate propunerile de acest gen.

SportM: Care este cel mai mare vis al tău?
Cristina Şoloc: Să ajungă Alexandru un al doilea Bill Gates.

SportM: Multe puştoaice vor să ajungă ca tine. Ai un sfat pentru ele?
Cristina Şoloc: Mda, şi eu aş mai vrea să fiu din nou puştoaic㔦

Sport Magazin numarul 79 (01 – 07 octombrie 2007)

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...