Interviul saptamanii: Christian Fabbiani

0
123

Spaima fundaşilor din Liga I, argentinianul Christian Fabbiani (foto), explică cheia succesului său la CFR Cluj şi vorbeşte în premieră despre viaţa sa în România

SportM: Comparativ cu Argentina, cum ţi se pare din punct de vedere valoric campionatul României?
Christian Fabbiani: Este foarte diferit. Aici se joacă cu mai mare viteză şi se pune mai mult accent pe forţa fi zică. Acasă, în Argentina, fotbalul se bazează mai mult pe talent şi pe valori individuale.

SportM: De ce preferi să joci în Europa şi nu în ţara natală?
Fabbiani: E doar o etapă, un pas care trebuie făcut între America de Sud şi o echipă de top din Europa, iar la CFR Cluj am mai multe oportunităţi.

SportM: Eşti născut în Buenos Aires. Ce reprezintă pentru tine Maradona?
Fabbiani: Absolut tot! Sîntem amici şi le cunosc şi pe fetele lui. Este un om cu totul extraordinar.

SportM: Ai semnat pe cinci ani cu CFR Cluj. Nu e prea mult?
Fabbiani: Nu, de ce ar fi?!

SportM: Golul marcat împotriva Rapidului a fost cel mai important de cînd ai venit în România?
Fabbiani: Nu, dar a fost primul împotriva unei echipe de top şi sper să mai urmeze şi altele…

SportM: Care sînt contracandidatele CFR-ului la titlu?
Fabbiani: E o luptă foarte strînsă şi există cel puţin patru echipe care se vor bate pentru primul loc: Urziceni, Dinamo, Rapid şi Poli Timişoara.

SportM: Ţinînd cont că aveţi şanse reale să intraţi direct în Liga Campionilor, te gîndeşti deja la duelul cu marile forţe ale Europei?
Fabbiani: Da. Un meci cu Barcelona sau Milan sună frumos, iar competiţia este una aparte. Cred totuşi că în ultimii ani nivelul fotbalului din Liga Campionilor a scăzut puţin, dar sper ca în următorii ani să se schimbe acest lucru.

SportM: Unii cîrcotaşi au spus despre tine că eşti prea gras. Evoluţiile tale sînt o răzbunare pentru acele critici?
Fabbiani: Nu mă interesează comentariile de genul acesta şi le ignor total. Cred că ceea ce fac pe teren este mai important.

SportM: Ai fost comparat deja de preşedintele Iuliu Mureşan cu Rodion Cămătaru, unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria României şi totodată cîştigător al “Ghetei de Aur” în Europa. Ai auzit ceva de lucrul acesta sau de Cămătaru?
Fabbiani: Sînt onorat dacă am fost comparat cu un mare fotbalist român, dar, sincer, nu ştiu prea multe despre istoria fotbalului românesc…

SportM: Ai un temperament vulcanic, iar antrenorul vostru, Ioan Andone, este un tehnician care nu acceptă indisciplina în general. Cum vă împăcaţi?
Fabbiani: Există un respect reciproc la echipă şi pînă acum nimeni nu a depăşit această limită. Ne înţelegem bine şi eu, şi colegii mei cu Andone, pentru că ne este foarte apropiat şi facem treabă bună împreună.

SportM: Ştiai că eşti cel mai scump transfer din istoria Ligii I? Tu la ce sumă te-ai cota?
Fabbiani: Sincer, nu m-a interesat niciodată acest lucru, pentru că rolul meu este doar să îmi fac meseria acolo unde sînt plătit.

SportM: Povesteşte puţin cum ai căpătat porecla de “Căpcăunul”?
Fabbiani: Eram cu prietenii la film mai demult, iar după ce am ieşit mi-am cumpărat o mască de cauciuc cu faţa lui Shrek. Îmi stătea foarte bine şi chiar am fost sunat ulterior de cei de la Disney şi am făcut o reclamă de promovare la acel film. Imaginea mea a stat o vreme astfel pe toate autobuzele din oraş.

SportM: Cum e viaţa din România în afara orelor de antrenament?
Fabbiani: La început a fost mai greu, dar după ce am început să înţelegem limba română a fost mai bine. Nicăieri însă în lume nu e ca acasă, cînd eşti alături de prieteni.

SportM: Ai vizitat vreun obiectiv turistic pînă acum?
Fabbiani: Da, am fost odată în Bucureşti şi mi-a plăcut. În general nu sînt însă genul care iese prea des din casă şi nici timpul nu îmi permite acest lucru.

SportM: Ce hobby-uri ai?
Fabbiani: Îmi place să mă uit la fi lme şi ascult foarte multă muzică, dar în rest nimic neobişnuit.

SportM: Faptul că vei deveni tată în curînd îţi va infl uenţa în vreun fel cariera?
Fabbiani: Nu, dar mă va împlini pe plan personal şi îmi doresc tare mult acest copil.

SportM: Logodnica ta, Amalia Granata, este un fotomodel de renume internaţional. Cum s-a acomodat ea cu viaţa din România?
Fabbiani: S-a dus acasă (rîde). Lăsînd gluma la o parte, Amalia a plecat înapoi în Argentina pentru că ea nu vorbeşte româna sau engleza şî îi era frică că poate pierde sarcina, deoarece nu putea comunica cu medicii.

SportM: Te-ai gîndit să îi dai un nume românesc viitorului tău copil?
Fabbiani: Da, chiar mai glumesc cu colegii pe tema asta, dar pînă la urmă cred că îi voi totuşi un nume argentinian.

Integral in numarul 85 al Sport Magazin (12 – 18 noiembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here