Interviul saptamanii: Adrian Cristea

0
122

Deşi nu are pe tricou numărul zece, Adrian Cristea este printre puţinii jucători din fotbalul românesc pentru care mingea nu mai are nici un secret. După un tur excelent în tricoul lui Dinamo, mijlocaşul speră să prindă lotul pentru EURO 2008

SportM: Cum ai explica faptul că tu ai avut un sezon foarte bun, deşi Dinamo nu trece printr-un moment prea fericit?
Adrian Cristea: Îmi pare foarte rău că ne-a mers aşa prost, vroiam şi puteam să fi m mult mai sus în clasament. Cît despre mine, am prins într-adevăr o perioadă excelentă în această toamnă şi mi-aş fi dorit ca acest lucru să coincidă cu un parcurs bun al echipei.

SportM: Eşti deja de cîţiva ani la Dinamo. De ce tocmai acum această explozie de formă?
Cristea: M-am acomodat în primul rînd cu tot ce înseamnă un club mare, de talia lui Dinamo. Pe teren am primit mai multă libertate şi am căpătat încredere în mine de la meci la meci.

SportM: Pe fondul acestui sezon bun pentru tine, ai luat în calcul şi varianta unui transfer la un club din străinătate?
Cristea: Normal că m-am gîndit să joc şi întrun campionat mai puternic. Cred că Primera Division ar fi cea mai bună destinaţie pentru mine, mai ales că jocul mai aerisit al spaniolilor îmi convine.

SportM: Dacă vor veni totuşi oferte foarte avantajoase din punct de vedere fi nanciar dintr-o ţară estică, cum ar fi Rusia, vei accepta?
Cristea: Sincer, la vîrsta mea nu aş face acest lucru. Nu aş pleca în China, de exemplu, de dragul banilor. Poate mai încolo, momentan vreau să joc fotbal la cel mai înalt nivel.

SportM: Unde îţi vei petrece vacanţa de iarnă? Vei alege o excursie într-o ţară exotică, mai ales că e la modă printre fotbalişti?
Cristea: Nu, sînt destul plecat în restul anului….Mă duc acasă la Iaşi, nu am mai fost de mult şi îmi este dor de prieteni, de familie şi de oraş în general.

SportM: Apropo, echipa ta de suflet, Poli Iaşi, trece prin clipe ceva mai dificile…
Cristea: Le urmăresc evoluţiile băieţilor şi situaţia nu este tocmai în regulă. Nu sînt bani, iar scandalurile dintre ofi cialii primăriei şi cei ai clubului se răsfrîng şi asupra echipei. Sper totuşi ca Poli să rămînă în Liga I. Ar fi păcat pentru un oraş aşa mare şi cu tradiţie în fotbal, cum este Iaşiul, să nu aibă măcar o echipă în primul eşalon.

SportM: În această iarnă, stagiile de pregătire ale lui Dinamo se vor desfăşura în Cipru şi Turcia. Mulţumit că ai scăpat de alergările prin nămeţi?
Cristea (rîde): Cine nu ar fi?! Sper să nu mai revenim la aceste metode în viitor şi să ne axăm mai mult pe antrenamentele tehnico-tactice şi pe meciuri amicale.

SportM: Pentru perioada vacanţei, vei avea vreun regim alimentar special sau vei mînca normal?
Cristea: Nu trebuie să depăşesc anumite limite, dar asta nu înseamnă că mă voi abţine de la mîncărurile tradiţionale de sărbători. Nu ar avea farmec Crăciunul dacă nu aş mînca cîteva sarmale…

SportM: Nu prea ai ţinut prima pagină a ziarelor de scandal. Cum reuşeşti să îi fentezi pe paparazzi?
Cristea: Nu am hobby-uri neobişnuite. Prefer să mă uit la un film, să joc un meci de tenis, decît să mă afişez la evenimente mondene. Sînt un tip mai liniştit în general.

SportM: Fotbaliştii şi maşinile scumpe fac casă bună de obicei. Nu te tentează să îţi cumperi un model de lux?
Cristea: Nu sînt un fan al maşinilor, al vitezei în general. Dacă voi avea vreodată bani foarte mulţi, abia atunci mă voi gîndi şi la o maşină specială.

Integral in Sport Magazin numarul 90 (18 – 24 decembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here