INTERVIU VIOREL MOLDOVAN/ ”Ora exacta se da vineri, in Ghencea!”

0
155

Tehnicianul lui FC Vaslui, Viorel Moldovan, este încântat că echipa lui începe returul printr-un duel de foc pe terenul Stelei, mărturisind că a savurat dintotdeauna meciurile tari. Omul care i-a dat gol lui Barthez speră ca fotbalul să redevină apanajul profesioniştilor în retur, dar avertizează că graba unori patroni de a obţine rezultate periclitează progresul fotbalului românesc

SportM: Este bine că începeţi returul cu un meci tare, în Ghencea? Alţii se bucură că pornesc cu meciuri uşoare.
Viorel Moldovan: Este foarte bine, chiar aştept acest meci de când s-a încheiat turul. Mă bucur că începem cu un meci tare. Mereu miau plăcut aceste meciuri, şi atunci când eram antrenor. Trebuie să arătăm caracter, forţă, indiferent de numele adversarului. Respect Steaua, dar atât şi nimic mai mult. Acelaşi tratament pe care îl aplic unei echipe mici îl aplic şi Stelei, nu fac nici o diferenţă.

SportM: Aţi radiografi at Steaua, e mai bună sau mai slabă decât în toamnă?
Moldovan: Nu vreau să îmi dau cu părerea, am opinia mea, am urmărit-o în aceste meciuri de pregătire. Ne vom prezenta bine în faţa ei.

SportM: Vasluiul a fost printre cele mai prolifi ce jucătoare în fereastra de mercato. Simţiţi că aveţi acoperite toate posturile?
Moldovan: Da, în mare parte sunt mulţumit de transferurile pe care le-am făcut în această perioadă. Au venit jucători valoroşi, care zic eu că îşi vor pune amprenta. Mai trebuie desigur puse la punct relaţiile de joc, omogenizarea pretinde timp, şi chiar dacă unele rezultate din partidele de pregătire nu au fost dintre cele mai bune, eu sunt mulţumit fi indcă scopul amicalelor e să îţi arate ce nu merge, ce ajustări trebuie făcute. Deci eu sunt mulţumit. Dar ora exactă se dă pe 27 februarie în Ghencea, atunci începe competiţia adevărată.

SportM: E o tragedie dacă nu ajungeţi în Europa prin campionat, dar luaţi Cupa?
Moldovan: Nu e nici o tragedie, în fotbal acest cuvânt nu îşi are locul. Exagerăm noi prea mult, supralicităm nişte cuvinte. Tragedie e un cutremur, când mor oameni, fotbalul e fotbal, e un sport, o plăcere, şi eu sper să se joace pe teren şi să vedem cu toţii un fotbal de calitate în acest retur.

SportM: Având în vedere că se joacă pe o miză imensă, dumneavoastră ce simţiţi, vom vedea şi lucruri neplăcute în retur?
Moldovan: Nu ştiu, dar cum spuneam, sper să se joace acest retur numai pe teren, fotbalul să fi e al fotbaliştilor şi al antrenorilor, nu al altor oameni cu alte interese. Aşa e cel mai bine, aşa ne vedem valoarea şi aşa progresăm.

SportM: Aveţi un regret că nu veţi juca în acest retur nebun?
Moldovan: Nu, nu prea îmi place să regret. Am trecut de mult, am jucat la vremea mea. Fotbalul activ pentru mine s-a încheiat de mult. Acum obiectivele sunt altele, trebuie să antrenez bine, să am rezultate, deci nu am nici un regret, nu mă tentează să revin pe teren.

SportM: La mijlocul săptămânii au loc optimile Ligii Campionilor, competiţie în care aţi evoluat. Cum vi se par duelurile din acest an?
Moldovan: Meciuri puternice, e Liga Campionilor şi acolo în optimi sunt numai superechipe. Sita cerne şi rămân numai superputerile continentului.

SportM: E golul marcat lui Manchester cea mai frumoasă amintire?
Moldovan: Au fost şi alte goluri, şi la Campionatul Mondial şi în Cupa UEFA, şi în Champions League cu Grasshoppers. Acel gol dat lui Barthez când eram la Nantes este una dintre numeroasele mele amintiri plăcute. Am savurat multe goluri de-a lungul carierei.

Continuarea în numărul 150 al SportMagazin (24 februarie – 2 martie 2009)