INTERVIU VICTOR PITURCA/ ”La victorie si spectacol”

0
136

Sub conducerea lui Victor Piţurcă, România se reuneşte pentru prima dată după Euro 2008. Antrenorul reprezentativei noastre promite să răsplătească atmosfera superbă, pe care este sigur că publicul din Urziceni o va crea, cu un joc spectaculos şi, bineînţeles, cu o victorie

SportM: Ce reprezintă pentru dumneavoastră meciul cu Letonia?
Victor Piţurcă: Păi, putem să-l considerăm un nou început. Este primul joc după Campionatul European din Austria şi Elveţia şi, totodată, singurul înaintea partidelor ofi ciale pentru calificarea la CM. Mă bucur că vom fi din nou împreună, noi, staff -ul tehnic, şi jucătorii.

SportM: Care este scopul principal al acestui amical: scorul, spectacolul sau antrenarea unor scheme?
Victor Piţurcă: Important este să rămînem cu nişte plusuri. O repetiţie este reuşită dacă învingi şi joci spectaculos. În afară de acest lucru, sper să confirme şi unu sau doi jucători noi, care să-mi demonstreze că mă pot baza pe ei şi în viitor.

SportM: Aveţi anumite posturi pe care doriţi să testaţi jucători noi?
Victor Piţurcă: Nu! Eu am fost mulţumit de prestaţia tuturor celor care au participat la Euro. Sigur că unii nu au fost în cea mai bună formă, dar eu mă voi baza în continuare pe cei care au dus greul de cînd am preluat naţionala. Întotdeauna vor exista şi posturi deficitare, pentru că nu sînt atît de mulţi jucători valoroşi în România.

SportM: De ce aţi ales stadionul din Urziceni?
Victor Piţurcă: Pentru că avem nevoie de suporteri. La meciurile în care adversarul nu spune foarte multe, doar în provincie putem juca pe un stadion plin. În Bucureşti, s-a demonstrat că lumea nu prea mai vine şi nu este normal acest lucru. Echipa naţională va juca în mai multe oraşe din ţară. Acum, împotriva Letoniei, am ales să jucăm la Urziceni, unde, sunt convins, vom avea parte de o atmosferă de sărbătoare. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here