INTERVIU / Vali Nastase: Dinamo are 60% sanse de calificare

Acum ceva mai bine de sapte ani, în toamna lui 1999, era înger si demon pentru Dinamo. Mai întâi marca un gol de poveste la Lisabona, care ducea la o victorie istorica a lui Dinamo, pe terenul uneia dintre cele mai galonate echipe ale istoriei fotbalului european. Dinamo batea pe Benfica cu 1-0 si pornea în returul de la Bucuresti cu prima sansa la calificarea în turul al doilea al Cupei UEFA. Apoi, în retur, pe Cotroceni, era eliminat într-un moment în care dinamovistii aveau superioritate numerica si erau nevoiti sa marcheze o data, pentru a obtine calificarea. Omul pe care l-a faultat, Nuno Gomes, a ramas singurul jucator din lotul de atunci al Benficai, care se dueleaza acum cu baietii lui Mircea Rednic pentru un loc în optimile de finala ale Cupei UEFA. Miercuri, Vali Nastase, caci despre el e vorba, a urmarit la televizor încercarea lui Dinamo de a-si lua revansa în fata lusitanilor. Din Italia, fundasul lui Ascoli a vorbit pentru Kicker despre aceasta partida, dar si despre sansele de calificare ale “câinilor”.

“Nu a fost seara lui Niculescu”

Reporter: Vali, ai vazut meciul lui Dinamo?
Vali Nastase: Da. L-am vazut la televizor. Am avut ghinion, pentru ca Benfica nu a dominat meciul si a marcat un gol norocos.

Reporter: Cum ti s-a parut Dinamo?
Vali Nastase: Mi-a placut. Am vazut o daruire exemplara la jucatori. Echipa a fost bine asezata pe teren Baietii s-au mobilizat si au dat dovada de caracter. Pacat ca au primit golul acela pe final.

Reporter: Ce crezi ca i-a lipsit lui Dinamo sa obtina un rezultat mai bun? Crezi ca doar ghinionul a fost de vina?
Vali Nastase: Le-a lipsit limpezimea. Si le-a mai lipsit ceva. N-as vrea sa se supere Claudiu (n.r. Niculescu) pe mine, dar nu a fost seara lui.

I-a avertizat sa aiba grija la Miccoli

Reporter: A marcat Miccoli. Un jucator care îti este destul de cunoscut.
Vali Nastase: Asa este. Am jucat împotriva lui în Italia. De fapt, acum câteva saptamâni am dat un interviu în presa româna în care îi avertizat pe dinamovisti sa aiba grija la atacantii Benficai si, mai ales, la acest Miccoli. E mic si iute si de aceea reprezinta un real pericol pentru fundasii adversi.

Reporter: Ce sanse de calificare mai are Dinamo?
Vali Nastase: Eu sunt optimist de felul meu. Cred ca avem 60% sanse sa mergem mai departe.

Reporter: Spui mereu “noi”. Vad ca ai ramas cu sufletul aproape de Dinamo.
Vali Nastase: Sunt dinamovistii mei. O sa iubesc mereu Dinamo. E normal, pentru ca am petrecut acolo o perioada foarte frumoasa din cariera mea. în egala masura însa si FC Arges ramâne în inima mea.

Tine legatura cu Borcea

Reporter: Mai tii legatura cu cineva de la Dinamo?
Vali Nastase: Cu domnul Borcea. îl sun mereu când da tot felul de declaratii haioase prin presa.

Reporter: De când ai plecat, ti s-a propus vreodata sa te întorci la Dinamo?
Vali Nastase: Nu m-a sunat nimeni, dar domnul Borcea mi-a spus ca sunt oricând binevenit la Dinamo.

Continuarea in Kicker Sportmagazin de luni, 19 februarie 2007

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...