INTERVIU TONY DA SILVA/ ”Daca luam Cupa, ne salvam sezonul!”

Căpitanul lui CFR Cluj, francezul Tony, admite că după ce echipa din Gruia a realizat eventul anul trecut, clasarea din acest sezon este puţin dezamăgitoare, dar spune că el şi colegii lui vor da totul pentru a duce Cupa la Cluj, iar aceasta împreună cu un parcurs cât mai bun în Europa League ar compensa ratarea titlului

SportM: La Târgu Jiu puteţi câştiga a doua Cupă consecutivă. Ar îndulci acest succes sezonul CFR-ului?
Tony: Sigur că da, e singurul trofeu la care mai avem şanse anul acesta şi e foarte important să îl câştigăm pentru a juca în Europa League.

SportM: Timişoara are probleme, a ratat titlul, a schimbat antrenorul…E un lucru de speculat?
Tony: Întotdeauna problemele de genul acesta se resimt şi la nivelul jucătorilor dar în acelaşi timp, când e o miză aşa mare, echipa se mobilizează suplimentar… Nu cred că problemele acestea sunt o slăbiciune ce ne-ar ajuta pe noi în teren.

SportM: Este meciul care încheie sezonul. Eşti mulţumit de ce aţi realizat colectiv, dar tu individual?
Tony: Dupa performanţa de anul trecut, ştacheta a rămas foarte sus. Orice clasare sub această performanţă nu o putem considera realizare. Vom da totul pentru a câştiga Cupa României şi pentru a avea un parcurs cât mai bun în Europa League. Asta s-ar putea să compenseze ratarea titlului şi cu siguranţă ar fi o realizare pentru mine şi pentru echipă.

SportM: Ce părere ai despre gazda finalei, Târgu Jiu?
Tony: Este un oraş frumos, îmi place. Sper să fie plin stadionul şi să oferim un spectacol de calitate pentru toţi spectatorii.

SportM: N-aţi mai pierdut de trei ani în Cupă. De unde această putere?
Tony: Cupa e un prilej puţin mai facil de a te califica în cupele europene şi asta impulsionează suplimentar toţi jucătorii. Meciurile de Cupă sunt întotdeauna ca o finală iar unele meciuri de campionat nu au întotdeauna anvergura sau miza suficient de mare pentru a ne motiva in acelaşi fel.

SportM: Din sezonul viitor se va renunţa la terenul neutru, este un lucru bun?
Tony: Nu ştiu! Sunt şi aspecte pozitive şi negative…depinde din perspectiva cui priveşti. Ne vom conforma.

SportM: De ce crezi că, în România, Cupa este o competiţie desconsiderată?
Tony: Nu stiu dacă este aşa… La noi în vestiar şi în familia CFR cu siguranţă nu este!

SportM: Este jocul cu Timişoara cel mai greu al vostru în această ediţie a Cupei?
Tony: Cu siguranţă. Timişoara e cu noi în finală iar în campionat, dacă e să numărăm punctele câştigate pe teren… sunt poate cea mai bună echipă din România în acest an.

SportM: Titlul a fost cucerit de o echipă din provincie, Cupa merge tot în afara Capitalei. Face provincia legea?
Tony: Anul trecut şi anul acesta cu siguranţă. E o motivaţie suplimentară şi un exemplu pentru toate celelalte echipe care pâna acum nu îndrăzneau să aibă astfel de obiective.

Interviul complet în numărul 165 al revistei SportMagazin (9 – 15 iunie 2009)

Acum puteţi găsi revista „SportMagazin” la mall-uri, în magazinele Kaufland şi CORA, agenţiile Astra, Aeroportul Otopeni, reţeaua de benzinării Agip şi la chioşcurile de presă din toată ţara, deservite de reţelele de distribuţie naţională.