Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

INTERVIU RAZVAN LUCESCU/ ”Avem talent, ne mai trebuie spirit de invingatori”

Selecţionerul echipei naţionale vede în amicalul cu Ungaria un test util, contra unui adversar bun, înaintea dublei de foc din septembrie cu Franţa şi Austria, la care gândurile îi zboară încă de pe acum. Răzvan Lucescu mai spune că naturalizarea străinilor, precum Spadacio, nu este o soluţie practică, dar şi că talentul nativ nu mai este suficient pentru a face performanţă, el trebuind dublat de spirit de învingător şi încredere în forţele proprii

SportM: Răzvan, cum ai caracteriza Ungaria?
Răzvan Lucescu: E un adversar care a crescut mult la nivelul echipei naţionale şi care se bazează pe jucătorii din campionatele străine, Anglia, Germania, Spania, Olanda şi Belgia. Dacă vă veţi uita, veţi observa că în lotul lărgit de 28 de jucători, doar cinci evoluează în campionatul intern. Al doilea aspect este că sunt pe locul doi în grupa preliminară, cu şanse reale de a se califica la Cupa Mondială. Au cinci puncte în plus faţă de a treia clasată, chiar dacă nu au jucat cu echipele mari, iar chestia asta le dă o încredere considerabilă. Entuziasmul şi încrederea sunt mari în tabăra lor. Aşadar, Ungaria e un adversar bun pentru România.

SportM: Este ultimul test înaintea deplasării din Hexagon. Îţi fug deja gândurile la duelul de la Saint-Denis?
Lucescu: Normal că mă gândesc şi la meciul cu Franţa, deşi mai puţin. Sau mai bine zis, ne gândim şi la dubla cu Franţa şi Austria, chiar dacă cel mai important este momentan amicalul cu Ungaria.

SportM: Este prima dată când îl ai la dispoziţie pe Mutu. Cât va conta prezenţa lui la Budapesta?
Lucescu: Adrian este un jucător de mare valoare, care mereu aduce un plus echipei. Mutu dă naţionalei încredere, experienţă, şi tupeu în joc. Sunt foarte mulţumit de el, şi-a dorit mult să vină la naţională.

SportM: Suporterii cer naturalizarea unor jucători, ar fi o soluţie în acest moment pentru România?
Lucescu: Ce facem acum, începem şi noi să copiem după alţii? Nu este posibil în acest moment. Trebuie ca respectivul jucător să evolueze cinci ani la rând în campionatul românesc. Este o dispoziţie FIFA peste care nu putem trece.

SportM: Multă lume se plânge că valorile din fotbalul românesc s-au împuţinat. Din postura de selecţioner, cum vezi situaţia?
Lucescu: Poate că aria de selecţie nu este foarte largă, dar avem şi producem constant jucători de talent, tehnici… Important e să ştim să îi educăm corect, cu spirit de învingători, cu bun simţ, încă de tineri. Trebuie să le inspirăm încredere că pot face performanţă. Talent există, dar dacă nu ai această încredere că poţi realiza lucruri mari, performanţe, el nu este valorificat pe deplin.

SportM: Care ar fi obiectivul nostru pe acest final de campanie: forţăm calificarea la Mondial sau ne propunem în primul rând să redescoperim fotbalul ofensiv şi plăcut?
Lucescu: Acum trei-patru luni nu se vorbea despre asta, că mai avem şanse la Mondial. Obiectivul rămâne calificarea la Campionatul European din 2012. În rest, ne propunem să scoatem maximul din fiecare meci, să creştem cu fiecare partidă.

SportM: Ce părere ai de transferurile lui Goian şi Tănase, perfectate zilele trecute?
Lucescu: Ambele transferuri sunt bine gândite şi ambele avantajează jucătorii. Goian merita posibilitatea să joace într-un campionat străin. Şi-a făcut datoria la Steaua, unde a trecut şi prin tensiune în anumite momente, iar transferul în Serie A va face să aibă o nouă motivaţie, dar şi să se dezvolte ca jucător. Tănase, prin venirea de la Argeş la Steaua, este la nivelul maxim al campionatului intern. Cristi este un fotbalist tânăr, cu o personalitate puternică, iar transferul său la o echipă care îşi propune mereu obiective mari este salutar pentru evoluţia lui.

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: