INTERVIU Razvan Cocis: Pentru viitorul nationalei

Transferat luna trecuta la Lokomotiv Moscova pentru 2,6 milioane de euro, Razvan Cocis a venit optimist la prima reprezentativa pentru meciurile cu Olanda si Luxemburg. Fostul mijlocas a lui Sheriff Tiraspol, vazut de Victor Piturca drept înlocuitorul perfect pentru Dica, asteapta cu mare încredere partida de sîmbata de pe arena “De Kuip”, chiar daca suporterii din Rottterdam sînt considerati cei mai fanatici din “Tara Lalelelor”. Cocis nu se teme si vrea cel putin un punct din jocul cu trupa lui Marco van Basten, dar recunoaste ca nu este o partida capitala pentru nationala României  

Reporter: Razvan, te-ai acomodat la Mocova?
Razvan Cocis: Momentat stau în cantonament, abia dupa meciurile de la echipa nationala o sa ma mut si eu.

Reporter: Ai parasit în sfîrsit campionatul Moldovei, esti multumit de transfer?
Cocis: Cînd am plecat de la “U” Cluj la Sheriff am facut-o pentru ca îmi doream sa joc afara, stiam ca poate fi o rampa de lansare pentru mine. Acum, am ajuns într-un campionat puternic, iar acest lucru mi l-am dorit. La Tiraspol nu puteam sa ma mai concentrez cum trebuie, de aceea a fost foarte importanta pentru mine aceasta mutare.

Reporter: Cum a fost cu ofertele de la Steaua sau Poli Timisoara?
Cocis: Au fost multe zvonuri, presa a tot scris, dar nu a fost nimic. Nu m-a sunat nimeni de la vreo echipa din tara, poate au vorbit conducatorii cluburilor respective. Pur si simplu nu au existat oferte concrete, singura a venit de la Lokomotiv.

Reporter: Ce parere ai despre campionatul din Rusia?
Cocis: E foarte puternic. În urma cu doi ani, TSKA Moscova a cîstigat Cupa UEFA, iar echipele din Rusia se califica des în Liga Campionilor. De asemenea, în ultimii ani s-a investit enorm si au fost adusi jucatori foarte valorosi, care au ridicat mult nivelul fotbalului de aici. Pentru mine, transferul în Rusia este un pas înainte.

Reporter: Ce obiective are Lokomotiv Moscova în acest an?
Cocis: Ne-am calificat în optimile de finala ale Cupei Rusiei si ne dorim acest trofeu. În primul rînd, însa, aici se vrea sa titlul de campioana. Trebuie sa încheiem seria celor de la TSKA Moscova.  

Reporter: Am intrat pe ultima suta de metri înainte de meciul cu Olanda. Cum vezi partida de la Rotterdam?
Cocis: Nu mi se pare un meci capital. Daca partida se disputa la Bucuresti, atunci era altceva, nu prea ne permiteam sa pierdem. Daca obtinem un rezultat pozitiv, luam o optiune serioasa pentru calificare.

Reporter: Ce înseamna pentru tine un rezultat pozitiv?
Cocis: E normal sa ne dorim victoria, ar fi un lucru senzational. Sincer, eu m-as multumi si cu un egal avînd în vedere ca Olanda este una dintre cel mai bune echipe din lume pe propriul teren.

Reporter: În ultimele preliminarii, olandezii ne-au învins de doua ori, avem de luat o revansa?
Cocis: În meciul de la ei ne-au fost superiori, iar în Giulesti ne-au dat acel gol în primul minut, care a contat mult pentru moralul baietilor. Dupa aceste doua înfrîngeri e un lucru normal sa ne dorim revansa, dar nu este ultima partida din actualele preliminarii. Noi trebuie sa fim constanti în rezultate, nu ne ajunge sa facem un joc bun în Olanda si atîta tot. Mult mai importanta pentru viitorul echipei nationale este calificarea, indiferent de ce se va întîmpla la Rotterdam.  

Continuarea in Sportmagazin powered by Kikcer de luni, 19 martie 2007

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...