Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

INTERVIU/ Raspunsul lui Dica: Cinci goluri in trei meciuri

Exilat în Liga a III-a, la Rapid II, Emil Dică este exact genul de jucător care lipseşte cu desăvîrşire la prima echipă. Deşi în ultimii ani a fost unul dintre cei mai constanţi fotbalişti ai grupării giuleştene, fi e că adversarul se numea Steaua, Dinamo, Feyenoord Rotterdam sau Hamburg, Dică a fost trimis în vară la echipa a doua a clubului. Afl at în ultimul an de contract cu Rapid, mijlocaşul în vîrstă de 26 de ani s-a prezentat la formaţia condusă de Marian Rada, iar în ultimele săptămîni a dat o palmă ofi cialilor giuleşteni. A jucat în trei din ultimele patru meciuri ale „satelitului” şi a marcat cinci goluri, unul mai frumos decît celălalt

SportM: Emil, în ultimele două sezoane ai fost cel mai bun pasator al Rapidului, iar acum ai ajuns la echipa a doua. Cum te simţi în Liga a III-a?
Emil Dică: Cum să mă simt? Îmi trebuiesc două, trei zile după fi ecare meci să mi se dezumfl e gleznele şi genunchii. Dar adversarii sînt foarte politicoşi. După ce mă lovesc, vin imediat şi îşi cer scuze.

SportM: În urmă cu cîteva luni jucai meciuri de care pe care cu Dinamo şi Steaua, acum ai derby cu Stejarul.
Dică: Aşa este, dar nu am ce să fac. Nu a fost decizia mea să vin la Rapid II.

SportM: Nicolae Manea declara cu două săptămîni în urmă că îl vrea doar pe Coman la prima echipă, pentru că tu nu mai vrei să joci la Rapid. Este adevărat?
Dică: Nici vorbă. Eu am spus că vreau să plec după ce am fost gonit de la prima echipă şi am ajuns Rapid II. Vă daţi seama că la 26 de ani nu-mi doresc să joc în Liga a III-a, dar asta e viaţa. Mai am şapte, opt luni de contract şi mă supun deciziilor clubului.

SportM: Ce crezi că se va întîmpla cu tine în următoarele luni?
Dică: Mă pregătesc în continuare şi joc la echipa a doua. Respect toate deciziile conducerii clubului. Nu pot să fac altceva, atît timp cît sînt sub contract cu Rapid. In schimb, nu înţeleg cum unii joacă la prima echipă, deşi sînt în aceeaşi situaţie cu mine şi cu Dani Coman, iar noi doi am fost trimişi la „satelit”. O să vedeţi că, după ce am păţit noi, mulţi jucători români care vor fi ofertaţi de Rapid în următorii ani se vor gîndi serios dacă vor mai veni în Giuleşti.

SportM: Ai marcat cinci goluri în trei meciuri în Liga a III-a, ce vei face dacă vei fi solicitat de Jose Peseiro la prima echipă?
Dică: Dacă voi fi chemat, normal că voi veni. Nici nu se pune problema, dar rămîn cu un gust amar după tot ce mi s-a întîmplat în ultima perioadă. Nu meritam un asemenea tratament.

SportM: Ce părere ai despre parcursul Rapidului din această toamnă?
Dică: Nu sînt jucătorii principalii vinovaţi. E greu să se acomodeze atît de repede. Rapid e un club mare şi aici se vrea performanţă imediat. Sper să-şi revină şi să urce cît mai mult în clasament. Îmi pare rău că au ajuns pe locul 11 şi că au fost eliminaţi din Cupa UEFA aşa de repede.

SportM: Crezi că se mai poate salva cumva acest sezon?
Dică: În ce sens să se salveze? Un loc de Liga Campionilor nu mai au cum să prindă, dar se pot califi ca în cupele europene.

Continuarea în numărul 132 al revistei SportMagazin (14-20 octombrie 2008)

Citeste mai multe!