INTERVIU PAVEL BADEA/ ”Studentii si politistii nu pot fi prieteni”

0
131

Unul dintre jucătorii legendari din “Bănie”, Pavel Badea, oferă o explicaţie inedită rivalităţii extreme dintre Craiova şi Dinamo. Badea, care conduce acum la clubul său de suflet toate sporturile, mai puţin fotbalul, mărturiseşte sincer că ar prefera să vadă titlul oriunde, mai puţin în curtea lui Dinamo!

SportM: Domnule Badea, ce înseamnă pentru Craiova un meci cu Dinamo în Bănie?
Pavel Badea: Este un meci cât un sezon, în general noi oltenii meciul cu Dinamo îl privim ca pe un meci special. E un meci al marilor orgolii. Clubul Universitatea, a avut de acum 60 de ani un profil studenţesc. Eu sunt acum la CSM, mă ocup de toate sporturile, mai puţin fotbal, ăsta e paradoxul… (râde). Cum ziceam, Dinamo a fost de la înfiinţare clubul coercitiv, clubul poliţiei, noi eram studenţii. Studenţii şi poliţiştii nu pot fi prieteni, ar fi şi greu, au stiluri de viaţă diferite. Ä‚sta e unul dintre motive… Diferenţe mari de convingeri şi de regiune.

SportM: E mai mare rivalitatea decât la un meci cu Steaua?
Badea: Din punctul meu de vedere, este mult mai încărcat decât un meci cu Dinamo, dar nu mai puţin important. În campionat trei puncte se oferă şi pentru un joc cu Dinamo, şi pentru un joc cu Steaua, şi pentru unul cu Oţelul, de exemplu.

SportM: Aveţi vreo amintire mai specială din meciul cu “câinii”? Vă scotea cineva peri albi de la Interne?
Badea: Pe poziţia pe care jucam, mai mult eu le scoteam peri albi! Cea mai mare satisfacţie a carierei mele a fost să bat Dinamo şi din păcate nu am avut-o de prea multe ori.

SportM: În 1991 i-aţi scos dramatic, în sferturile Cupei…
Badea: Da, pierdusem cu 1-0 şi în acel retur al sfertului de Cupă, câştigat cu 2-0, primul gol l-am marcat eu. Am şi caseta video cu acel joc. De altfel, noi am prefaţat aceste victorii asupra echipelor bucureştene. În 1989 am fost singura echipă care a bătut Steaua şi Victoria (la Bucureşti) şi Dinamo la Craiova. Antrenor era Sorin Cârţu, iar Ciurea i-a dat gol lui Stelea. Sper ca istoria să se repete, pentru că băieţii au din ce să se inspire…

SportM: Vă place Craiova pe care o vedem în aceste zile?
Badea: Craiova are o echipă bună şi s-ar putea interpreta ca o subiectivitate ceea ce spun, dar judecând că e în mare parte o echipă formată din români, când la celelalte românii sunt printre străini, Craiova face ceva remarcabil. Dovadă că sunt şi foarte mulţi dintre jucătorii noştri în naţională.

SportM: Are Dinamo stofă de campioană?
Badea: Dinamo se bate la titlu, are jucători valoroşi, este una dintre echipele cu cele mai mari şanse la campionat. Dar eu ca şi craiovean, sper să câştige oricine titlul, mai puţin Dinamo.

SportM: Le veţi face galerie “juveţilor” miercuri, din tribune?
Badea: Sigur. Eu mereu am fost un mare simpatizant al Craiovei indiferent de rolul ocupat sau de locul unde am fost la un moment dat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here