INTERVIU PAULO DUARTE/ ”Jocul CFR-ului m-a dezamagit foarte tare”

Paulo Duarte vorbeşte în exclusivitate în SportMagazin despre portughezii din liga I, dar şi despre evoluţia echipelor româneşti în Liga Campionilor

SportM: Bună ziua Paulo, ce te-a adus în România?
Paulo Duarte: Am venit să-l văd pe Yssouf Kone în meciul cu Bordeaux şi să vorbesc şi cu Lacina Traore, celălalt jucător din lotul Clujului pe care l-aş putea convoca la prima reprezentativă din Burkina Faso. Pe Kone îl ştiu bine şi sînt foarte mulţumit de el, iar despre Traore am auzit multe lucruri bune, deşi este foarte tînăr.

SportM: Şi ţi-a plăcut Kone?
Duarte: S-a zbătut mult, dar nu este normal ca un atacant central să coboare atît de des la mijlocul terenului pentru a-şi lua mingi de unul singur. El trebuia sprijinit de coechiperii săi din linia mediană, lucru care nu s-a întîmplat aproape deloc.

SportM: Să înţeleg că nu ţi-a plăcut deloc CFR‑ul?
Duarte: Sincer, jocul CFR-ului m-a dezamăgit foarte tare. Nu mă aşteptam ca o echipă calificată în grupele Ligii Campionilor, care a bătut Roma şi a remizat cu Chelsea, să joace atît de prost.

SportM: La echipa din Cluj au evoluat şi conaţionalii tăi Tony, Cadu şi Dani. Ce părere ai despre cei trei?
Duarte: Îi cunosc din Portugalia, în special pe Cadu, dar în meciul cu Bordeaux nu au ieşit cu nimic în evidenţă. Recunosc însă că am auzit multe despre ei şi din cîte ştiu sînt printre cei mai valoroşi fotbalişti portughezi din campionatul României.

SportM: Dar ce ştii despre jucătorii care au venit la Rapid din campionatul portughez?
Duarte: Vreau să vorbesc doar despre doi, Joao Paulo Pinto şi Joao Paulo Andrade pe care îi cunosc de la Leiria. Pinto este un atacant bun pe care eu l-am luat la Leiria în vara anului 2007. La Uniao a marcat de opt ori în 15 meciuri, nu înţeleg de ce nu s-a acomodat la Rapid. Andrade este cel mai bun portughez din campionatul vostru, un jucător cu multe calităţi, care poate să joace pe trei posturi, fundaş central, fundaş dreapta şi mijlocaş defensiv.

SportM: Cum îl caracterizezi pe Jose Peseiro?
Duarte: Este un antrenor bun, dar, din păcate pentru el nu a cîştigat niciodată nimic, şi mă refer la trofee, cînd spun asta.

SportM: Mentorul tău Jose Mourinho l-a numit pe Peseiro “Domnul Aproape” pentru că a fost de fiecare dată foarte aproape să cîştige trofee.
Duarte: Şi nu are dreptate Mourinho? Nu cred că l-a jignit cu nimic pe Peseiro cînd a spus asta, sau nu cred că a intenţionat asta.

SportM: Povesteşte-ne despre Jose Mourinho dacă tot a venit vorba de antrenorul Inter-ului.
Duarte: Jose Mourinho este unul dintre cei mai mari antrenori din lume, dar asta o ştiţi şi voi. Ceea ce nu ştie lumea este că Mourinho nu e deloc arogant în viaţa de zi cu zi, în viaţa sa personală. Pe mine m-a ajutat mult cînd am fost accidentat la Leiria şi pot spune că m-am înţeles perfect. Nu am păstrat legătura, dar în cartea sa biografică el a povestit şi despre mine.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...