INTERVIU Ogararu: Vreau sa raman la Ajax

După ce l-a învins în preliminarii şi l-ar putea întîlni şi la Euro 2008, George Ogăraru va da din nou de Marco van Basten, actualul selecţioner al Olandei fiind prezentat drept viitorul antrenor al lui Ajax Amsterdam, începînd cu luna iulie a acestui an

SportM: Anul 2008 a început cum nu se putea mai prost pentru tine, cum îţi explici acest lucru?
George Ogăraru: Din păcate, aşa este. Primul meci în care am fost introdus pe teren a fost cel de acum două etape cu Excelsior. Situaţia s-a schimbat puţin, am făcut un joc bun, dar să vedem ce se va întîmpla pe viitor.

SportM: Au mai rămas şase partide din actualul sezon, crezi că te vom vedea mai des printre titulari la Ajax?
Ogăraru: Am muncit foarte mult să ajung din nou în primul 11 şi îmi doresc enorm să rămîn aici. Mai sînt şase jocuri şi se poate întîmpla orice.

SportM: Situaţia actuală de la Ajax te-ar putea îndepărta de lotul României pentru Campionatul European din această vară.
Ogăraru: Rămîne de văzut ce va fi. Eu sînt încrezător în ceea ce mă priveşte, dar nu depinde numai de mine.

SportM: Ce simte George Ogăraru cu trei luni înainte de turneul final?
Ogăraru: Sincer, am emoţii, la fel ca toţi ceilalţi jucători care ar putea face parte din lotul României pentru Euro 2008. Ar fi primul turneu final din cariera mea şi voi face tot posibilul să fiu şi eu în Elveţia la vară.

SportM: Ce părere ai despre această grupă a “morţii” în care am fost repartizaţi, alături de Italia, Franţa şi Olanda?
Ogăraru: Într-adevăr, este o grupă foarte grea, dar nu avem nici un motiv să ne temem. În cel mai rău caz, vom avea trei meciuri foarte frumoase, cu trei echipe de top, dar asta doar în cazul în care nu ne vom califica mai departe.

SportM: Îi vom întîlni din nou pe olandezi, crezi că avem un avantaj psihologic în faţa lor după ce i-am bătut în preliminarii?
Ogăraru: Nu se pune problema aşa. Meciurile din campania de calificări nu se pot compara cu cele de la un turneu final. Sînt două lucruri total diferite, iar noi trebuie să facem tot posibilul pentru a cîştiga din nou. Pur şi simplu, trebuie să profităm de orice ocazie care ni se va ivi.

SportM: Dacă vei fi convocat de selecţionerul Victor Piţurcă, vei avea parte de o întîlnire inedită cu Marco van Basten, după ce a fost prezentat săptămîna trecută drept viitorul antrenor al Ajaxului.
Ogăraru: Van Basten este un nume foarte greu în fotbalul european. A scris istorie la Ajax şi prin statutul său prezintă o garanţie a succesului. Sînt convins că am foarte multe de învăţat de la el.

SportM: De cînd ai ajuns la Amsterdam, nu ai avut ocazia să joci în grupele Ligii Campionilor. Crezi că se va schimba acest lucru după venirea lui Marco van Basten?
Ogăraru: Îmi doresc din tot sufletul să se întîmple. Chiar sper ca Ajax să revină cît mai curînd în top, în fotbalul european, aşa cum se întîmpla pe vremea lui Ştefan Kovacs sau a fraţilor De Boer, cînd Liga Campionilor a venit la Amsterdam.

SportM: Cum îţi vezi viitorul la Ajax?
Ogăraru: Eu aş vrea să rămîn, pentru că mi-am dorit enorm să ajung la această echipă. Am avut un an şi jumătate foarte plăcut aici, pînă în această iarnă. Recunosc că în ianuarie am vrut să plec sub formă de împrumut pînă la finalul sezonului, pentru a juca meci de meci. Acum vreau doar să evoluez cît mai bine şi cît mai mult, pentru a lăsa ceva în urmă cînd mă voi despărţi de acest club. Cînd voi pleca de aici, nu-mi doresc să o fac pe uşa din dos.

           

Continuarea in numarul 101
(11-17 martie 2008)
Sport Magazin

Stiri recente

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Ruse (26 de ani, 83...