INTERVIU Niculescu: Luisao si Anderson m-au incantat

0
116

Multe dintre speranţele dinamoviştilor se leagă de omul de gol Claudiu Niculescu. Ajuns la o vîrstă la care nu mai există compromisuri decît în viaţa particulară, Niculescu este obligat să-şi continue evoluţia din 2006, pe care el însuşi o consideră “cea mai frumoasă din întreaga carieră”.

Reporter: Benfica! Te sperie acest nume?
Claudiu Niculescu: Nu. Dar impune respect. Benfica este o echipă cu nume în fotbalul mondial. în acest moment, are foarte multe valori. Jucători de supervaloare care pot decide singuri soarta unui meci. Şi mă refer aici în primul rînd la căpitanul Simao Sabrosa. Dar şi la Nuno Gomez, Rui Costa sau Katsouranis.

Reporter: Va fi greu pe “Da Luz”?
Niculescu: Nu greu, ci foarte greu. Vor avea de partea lor cîteva zeci de mii de fani care, am înţeles, creează o atmosferă de infern pentru echipa oaspete. Eu unul sînt însă încrezător că vom face un joc bun în Portugalia. Am încredere în echipă şi în potenţialul meu. Nu în ultimul rînd, am încredere în mine.

Reporter: în decembrie te întrebam despre Benfica. Mărturiseai că nu cunoşti foarte multe lucruri despre gruparea din Lisabona şi că oricum este prea devreme să vorbeşti despre acest meci. Ce şti acum despre Benfica?
Niculescu: Am văzut-o jucînd, iar acum pot vorbi despre ea. O echipă care joacă un fotbal modern.

Reporter: A plecat Ricardo Rocha. Lîngă Luisao a apărut însă celălalt brazilian, Anderson.
Niculescu: Ricardo Rocha este un fundaş excelent, care, în plus, şi înscria goluri la Benfica. A plecat, aşa cum spuneai şi tu, dar, lîngă Luisao a apărut acest Anderson. I-am văzut evoluînd şi pot spune că m-au încîntat. Sînt ca două stînci!

Reporter: Cum crezi că te vei descurca în faţa celor doi brazilieni?
Niculescu: în primul rînd, trebuie să stau ceva mai departe de ei. Să evit contactele cu ei. Şi am observat ceva. Dacă îi iei pe jos, ai şanse de reuşită, pentru că au şi ei un defect, sînt ceva mai lenţi.

Reporter: Ambii urcă la fazele fixe în careul advers.
Niculescu: Atunici va fi datoria mea să vin cu unul dintre ei, cel mai probabil cu Luisao.

Reporter: Derlei?
Niculescu: Un fotbalist cu o experienţă uriaşă. Venirea unui jucător care a cucerit Liga Campionilor este un real cîştig pentru Benfica. Un atacant care apare mereu la finalizare. Derlei este timpul de jucător imprevizibil.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni, 12 februarie 2007

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here