INTERVIU IONEL DANCIULESCU/ ”Pregatit de derby”

La aproape 32 de ani, Ionel Dănciulescu este jucătorul în care toată suflarea alb-roşie îşi pune speranţele pentru derby-ul cu Steaua. “Danciu-gol” şi-a îngropat adînc trecutul roş-albastru şi speră să marcheze cît mai des în poarta rivalilor din Ghencea, dar mai ales la sfîrşitul acestei săptămîni. Dacă în finalul sezonului trecut Dănciulescu a punctat decisiv împotriva Stelei şi a trimis titlul de campioană la Cluj, acum atacantul dinamovist speră să repete isprava pentru a-i duce pe “cîini” în grupele Ligii Campionilor, sezonul viitor

SportM: Ionel, la sfîrşitul săptămînii se joacă Dinamo – Steaua, cît de mult ai aşteptat acest derby?
Ionel Dănciulescu: Foarte mult, doar este eternul derby al fotbalului românesc. La această partidă, nu contează poziţia din clasament a celor două echipe sau forma de moment. Un meci Dinamo – Steaua se joacă pînă la capăt, pe viaţă şi pe moarte. Nici nu se poate explica în cuvinte ce simţi la un asemenea joc.

SportM: Este un avantaj pentru Dinamo faptul că Steaua e implicată în Liga Campionilor, iar steliştii sînt mai obosiţi decît voi?
Dănciulescu: Absolut deloc. Cînd se întîlnesc aceste două echipe, toţi jucătorii care intră pe teren uită de oboseală şi îşi dau viaţa pe teren, timp de 90 de minute.

SportM: Cît de greu vă este să vă uitaţi la CFR Cluj şi Steaua cum joacă în Liga Campionilor, în timp ce voi aţi ratat calificarea în grupele Cupei UEFA?
Dănciulescu: Chiar nu mă interesează ce face Steaua sau CFR. E păcat că nu am reuşit noi să trecem de NEC Nijmegen, dar asta este. Sper ca anul viitor să fi m noi în locul lor, în Champions League.

SportM: Sezonul trecut le-aţi furat titlul steliştilor şi l-aţi direcţionat către CFR Cluj.
Dănciulescu: Campionatul trecut noi ne-am făcut doar datoria, nu le-am luat nici un titlu. Noi am jucat doar pentru orgoliul nostru şi pentru suporterii dinamovişti. Sîntem plătiţi să cîştigăm meciurile, indiferent că adversarul se numeşte Steaua sau Gaz Metan Mediaş.

SportM: În acel meci ai marcat împotriva Stelei. Cum trăieşte Ionel Dănciulescu un gol înscris în poarta rivalei de moarte, mai ales că ai şi jucat acolo?
Dănciulescu: Pentru mine, orice gol e important, dar mult mai important este să cîştige echipa mea. Vă daţi seama că reuşitele din partidele cu Steaua sînt de-a dreptul speciale.

SportM: În ultimii ani i-ai avut alături, în atac, pe Claudiu Niculescu sau Florin Bratu în aceste derby-uri. Îţi va fi greu fără ei?
Dănciulescu: Bineînţelesc. Claudiu şi Bratone sînt doi atacanţi de superclasă şi altfel joci împreună cu ei. Din păcate, ei vor lipsi, la fel ca Pulhac şi Zicu. Au avut un ghinion teribil, dar îi aşteptăm cît mai repede înapoi pe teren.

SportM: În ultimele etape, Unirea Urziceni a devenit adversarul vostru principal la locul întîi.
Dănciulescu: Este un campionat extrem de echilibrat, iar lupta pentru titlu se va da între multe echipe, spre deosebire de ultimele sezoane.

SportM: Crezi că Unirea şi Timişoara vor rezista pînă la final în lupta pentru prima poziţie?
Dănciulescu: Păi ne apropiem de finalul turului şi au rezistat, de ce nu ar rezista pînă la final? Sînt două echipe puternice şi vor avea un cuvînt greu de spus şi în retur.

Continuarea în numărul 134 al revistei SportMagazin (28 octombrie – 3 noiembrie 2008)

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...