Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

INTERVIU GIGEL BUCUR/ ”Sper sa intalnim un adversar accesibil”

Venit la Timişoara în urmă cu trei ani, Gigel Bucur a explodat în ultimul sezon, cînd a fost golgheterul echipei şi a trimis practic pe Poli în Cupa UEFA. Acum, atacantul în vîrstă de 28 de ani visează la grupele Cupei UEFA şi speră să continue perioada bună pe care a avut-o în tricoul „alb-violet”

SportM: Gigel, cum vezi sezonul care tocmai a început al Ligii I?
Gigel Bucur: Destul de greu. Va fi mult mai difi cil decît anul trecut, pentru că toate echipele s-au întărit serios în această vară. Contează însă foarte mult cît de repede se vor acomoda nou-sosiţii la principalele noastre contracandidate. Oricum, eu îmi doresc să ne clasăm mai sus decît am făcut-o sezonul trecut.

SportM: Cum te simţi ca după trei ani la Timişoara să fii printre ultimii „mohicani”, mă refer la faptul că aţi rămas foarte puţini români la echipă?
Bucur: Vă daţi seama că după trei ani aici m-am acomodat foarte bine, Timişoara a devenit practic a doua mea casă. Chiar dacă au venit foarte mulţi jucători străini în această vară la Poli, eu nu am nici o problemă cu lucrul acesta. Mă înţeleg bine cu toţi, nu contează ce naţionalitate au colegii mei de echipă.

SportM: Cum vezi această invazie a străinilor la echipele din Liga I din ultimul an?
Bucur: Clujul a fost un exemplu pentru toţi, iar majoritatea cluburilor din Liga I au hotărît să adopte aceeaşi politică. CFR a făcut anul trecut eventul cu un lot în care erau peste 20 de străini. Dacă această reţetă va funcţiona şi în cupele europene, vom vedea anul acesta, cert este că în Liga I a dat roade.

SportM: Poli nu va fi cap de serie în primul tur al Cupei UEFA. Cît de greu va fi pentru voi să obţineţi calificarea?
Bucur: Sincer, sper să avem parte de un adversar accesibil, unul „mai de vară”, pentru că echipele puternice doresc să le întîlnesc abia în grupe. Asta nu înseamnă că nu ne putem califica dacă vom avea un adversar cu nume în primul tur.

SportM: Care este diferenţa dintre Timişoara de anul trecut şi cea de anul acesta?
Bucur: A mai trecut un an peste noi şi am căpătat mai multă experienţă. Antrenorul nostru, Dusan Uhrin Jr., nu era foarte bine familiarizat cu fotbalul românesc, la sosirea sa la Timişoara. Acum vede altfel lucrurile, iar acest lucru este un avantaj pentru noi toţi.

SportM: Patronul Marian Iancu a declarat în această primăvară că se mulţumeşte cu califi carea în Cupa UEFA, dar sezonul acesta nici nu concepe ca Timişoara să rateze Liga Campionilor. Ce şanse aveţi să-i împliniţi visul?
Bucur: E prea devreme să-mi dau cu părerea despre acest subiect, pentru că a trecut doar o etapă. Prefer să mai aştept, şi după runda a şaptea voi răspunde şi la această întrebare. Bineînţeles că ne dorim foarte mult, atît noi, jucătorii, cît şi toţi locuitorii din Timişoara, ca această echipă să ajungă în grupele Ligii Campionilor. Campionatul abia a început şi mai avem 33 de meciuri, iar la sfîrşit vom trage linie şi vom vedea unde sîntem.

Continuarea in numarul 121 al revistei SportMagazin!

Citeste mai multe!