INTERVIU EXCLUSIV OVIDIU HEREA/ Noul Briliant

0
126

Sport Magazin: Ovidiu, ai înscris 7 goluri în numai 11 meciuri. Ți-a împrumutat Mutu o pereche de ghete, sau ce se întâmplă?
Ovidiu Herea: Sincer să fiu, la începutul campionatului nu mă aşteptam să marchez foarte mult, mai ales că sunt mijlocaş şi nu prea am marcat la Rapid de când am venit. Dar se pare că postul pe care evoluez acum mă ajută foarte mult şi eu zic că lucrul ăsta s-a văzut.

SportM: Care e visul tău? Să evoluezi cu Adi la națională?
Herea: Visul meu e să ajung la naţională, în primul rând. Cred că este visul oricărui jucător să evolueze pentru ţara lui şi îmi doresc foarte mult lucrul ăsta. Important pentru mine acum e să evoluez cât mai bine la echipa de club, să fac meciuri bune, să marchez cât mai mult, şi cu siguranţă în funcţie de evoluţiile mele, dacă se va apela la mine, mă voi duce cu mare plăcere.

SportM: Faptul că în acest sezon nu ați prins Europa şi ați ieşit şi din Cupă, vă “condamnă” să luaţi titlul?
Herea: Noi în fi ecare an am jucat pentru a câştiga titlul. Sperăm ca anul acesta să terminăm pe primul loc, să nu mai repetăm greşelile de anul trecut. Eu zic că suntem pe drumul cel bun. Mai avem trei meciuri în turul acesta, cu echipe mai slăbuţ cotate decât cele cu care am jucat până acum (Steaua, Dinamo). Cu Steaua şi Dinamo au fost meciuri în care am făcut, eu zic, rezultate destul de bune, mai ales că am jucat în Ştefan cel Mare şi în Ghencea, şi, cum am mai spus, sperăm să terminăm pe primul loc.

SportM: Rămâne Rapid farmecul vieţii?
Herea: Normal! Eu zic că mai ales când evoluezi în Giuleşti te simţi ca şi când ai juca în afară, în Occident. Când intri în Giuleşti suporterii sunt extraordinari, te încurajează din primul până în ultimul minut şi chiar te simţi fotbalist, chiar îţi doreşti să joci în Giuleşti.

SportM: La care dintre marile rivale bucureştene nu ai evolua?
Herea: Sincer, nu aş evolua la nici una în afară de Rapid, pentru că mă simt foarte bine aici şi chiar nu vreau să trădez clubul. Mă simt bine în momentul de faţă şi sper să continuu numai la Rapid.

SportM:
Eşti bucureştean, ai fost rapidist de mic?
Herea: Tata este un rapidist foarte înfocat, şi sincer să fi u am mers şi eu la câteva meciuri când eram mai mic în Giuleşti. După ce m-am dus la FC Naţional, am ţinut cu echipa la care am jucat. Acum, venind la Rapid, normal că ţin cu Rapid şi dau tot ce am mai bun ca să ajut Rapidul.

SportM: Se anunţă vremuri noi cu un patron nou la Rapid. Voi în vestiar ştiţi mai multe decât noi, până la urmă se face sau nu se face vânzarea?
Herea: N-avem de unde să ştim noi lucrurile astea. Să spun aşa, nici nu ne privesc pentru că treaba noastră e să jucăm cât mai bine fotbal, să ne pregătim cât mai bine la antrenamente şi când intrăm pe teren la meciurile ofi ciale să dăm tot ce avem mai bun pentru a le câştiga.

SportM: Sunt convins că te-ai întâlnit de câteva ori cu George Copos, ţie cum ți se pare? Faţă de imaginea din presă, de… om econom, hai să zic aşa.
Herea: Sincer, din ce am auzit eu, pe la toate cluburile sunt probleme cu banii. Din fericire, la noi, nu s-a pus niciodată problema să nu ne primim banii, nu s-a trecut niciodată peste cele 60 de zile ca să se pună problema vreunui memoriu sau să plece jucători liberi. Dimpotrivă, mereu ne-am primit banii şi eu zic că e un lucru pozitiv.

SportM: Şi fotbalişti adverşi spun că Rapidul are cea mai frumoasă galerie. Cum ai trăit primul meci în Giuleşti?
Herea: Era cam acum doi ani, cu Galaţiul dacă nu mă înşel, şi normal, am avut emoţii foarte mari. Am intrat spre sfârşitul meciului. Jucam pentru prima oară la Rapid şi publicul era de partea mea. Mi-a scandat numele şi m-am simţit foarte bine. Mai ales că în Cotroceni, la FC Naţional, nu erau foarte mulţi suporteri.

SportM: Ce ai facut din primul salariu ca fotbalist si ce sumă era?
Herea: (râde) Mi se pare că i-am dus acasă. Eram destul de mic, aveam vreo 17 ani, 17 ani şi ceva mi se pare, şi primii bani pe care i-am câştigat i-am dus acasă, i-am dat în casă acolo. Eram foarte fericit că reuşisem să câştig primii mei bani din fotbal şi am vrut să îi împart cu familia. N-au fost foarte mulţi, câteva milioane.

SportM: Mulți fotbalişti au superstiții. Tu?
Herea: Da, sunt un tip superstiţios. De obicei intru cu dreptul, iar mereu înainte de meciuri fac aceleaşi lucruri ca la meciurile trecute, dacă mi-a mers bine, sau joc cu aceleaşi ghete cu care m-am simţit bine, sau dacă am reuşit să marchez un gol cu ele, nu le schimb.

SportM: La Rapid aveți un vestiar foarte cosmopolit, cu mulți străini. Cum te înțelegi cu ei şi cum e atmosfera? Ascultaţi muzică?
Herea: Avem şi o combină în vestiar, se ascultă şi muzică, suntem un grup unit, ne înţelegem foarte bine între noi. Mai avem ieşiri în oraş cu echipa. Cum am mai spus, suntem un grup foarte unit, nu există certuri, scandaluri… Eu am mai mulţi prieteni la Rapid cu care mă înţeleg foarte bine, de exemplu este Ioniţă cu care stau în cameră şi mă înţeleg foarte bine, pe urmă sunt Ştefan Grigorie, Marinescu, Adrian Iordache. Toţi suntem foarte buni prieteni iar în vestiar suntem uniţi, nu facem diferenţă că sunt străini sau români. Nu ştiu cum este la alte echipe, nu m-a interesat lucrul acesta, dar eu ştiu că la noi suntem ca o familie, şi eu zic că lucrul ăsta se vede şi în teren.

SportM: Mai e valabilă acea lozincă, “Singuri împotriva tuturor”?
Herea: Nu, pentru că nu suntem singuri, avem un public care este alături de noi la fiecare meci. Eu niciodată nu am vrut să comentez lucruri ca arbitrajul sau alte dedesubturi care nu mă privesc pe mine. Dar cu cât avem publicul alături de noi şi suntem un grup unit, cu atât gustul victoriilor este mai dulce.

SportM:
În ce gară europeană vrei să ajungi luând Rapidul românesc?
Herea: Cred că mi s-ar potrivi campionatul Spaniei, un campionat care îmi place foarte mult şi în care îmi doresc să ajung pe viitor. Dar întâi vreau să rămân la Rapid şi să îmi fac treaba pentru club. Mai am contract în Giuleşti până în 2012, şi eu îmi doresc să rămân aici până îmi voi face cu adevărat treaba şi îmi voi ajuta echipa. Şi după aia…

SportM: Totuşi, dacă mai dai 7-8 goluri, poate să vină o ofertă tentantă din afară la finalul sezonului.
Herea: Visul meu când m-am apucat de fotbal a fost să joc fotbal, nu pentru vreo echipă. De-asta m-am dus la fotbal când eram mic, nu m-am gândit în primul rând la bani. M-am dus pentru că îmi plăcea foarte mult şi îmi doream să joc fotbal. Am avut în cap numai fotbal. Mereu mi-am dorit să ajung acolo sus şi să joc la un nivel cât mai mare. Acum am ajuns la Rapid, sunt fericit aici, mă simt foarte bine în colectivul acesta, mă simt foarte bine când joc pe Giuleşti şi publicul este alături de noi şi de aceea nu mă grăbesc. După ce voi mai evolua câteva sezoane bune la Rapid, normal că spre sfârşitul carierei îmi doresc să plec şi afară.

SportM: Din Spania cine îţi place, Real sau Barca?
Herea: Sunt împărţit, îmi plac ambele. Nu pot să spun că am o favorită între ele. Au amândouă fotbalişti foarte buni, cu stiluri diferite şi e o plăcere să te uiţi la ei.

După un interviu “serios”, a venit rândul unei discuţii mai neconvenţionale cu Ovidiu, sarcină care i-a revenit frumoasei noastre colege Cătălina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here